Βεζένκοφ και Μποχωρίδης έλαμψαν στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων

Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων ολοκληρώθηκε χθες και αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και τον Λευτέρη Μποχωρίδη να δείξουν καταρχήν στον Βαγγέλη Αλεξανδρή ότι μπορούν να βοηθήσουν φέτος, αν έχουν συγκεκριμένο ρόλο και κατ’ επέκταση σε όλη την Ευρώπη ότι μπορούν να γίνουν παίκτες υψηλού επιπέδου.

Οι δύο νεαροί του Άρη που έχουν και άριστες σχέσεις μεταξύ τους, αφού είναι συμπαίκτες από το παιδικό τμήμα του συλλόγου, θέλουν πολύ να μπουν φέτος στην ομάδα και να έχουν ενεργό ρόλο. Στο Ευρωμπάσκετ των Εφήβων έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα είναι φέτος ακόμα πιο υποβαθμισμένο.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχτηκε τρίτος σκόρερ του τουρνουά με 16,7 πόντους μέσο όρο σε 9 αγώνες. Ήταν επίσης πρώτος σε ποσοστό στις ελεύθερες βολές με το εντυπωσιακό 96,8% (30/31), πέμπτος σε χρόνο συμμετοχής (33′) και μέσα στην πρώτη δεκάδα σε άλλες οχτώ στατιστικές κατηγορίες!

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης τελείωσε το τουρνουά με 11 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ μέσο όρο, όντας πέμπτος σε ποσοστό στις ελεύθερες βολές με 88,9% (24/27), όγδοος στα κερδισμένα φάουλ (4,8 ανά αγώνα) και 12ος σε χρόνο συμμετοχής (30,5′).

 

To Top