Εγκώμια -παρά το λάθος- για Βελλίδη από την Gazzetta dello sport

Με τον τίτλο «Η Ρόμα συντρίπτει τον Άρη με 3-0. Οσβάλντο, Μπράντλεϊ και Ντέστρο» ξεκίνησε το κείμενό της για τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του Ολύμπικο μεταξύ της Ρόμα και του Άρη η ιταλική ιστοσελίδα «Corriere dello Sport».

Το συγκεκριμένο σάιτ, στο άρθρο του, επικεντρώθηκε κυρίως στην πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιούγησαν οι 35.000 και πλέον φίλοι της ομάδας στο τελευταίο φιλικό ματς πριν την πρεμιέρα του Καμπιονάτo, και λιγότερο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ακόμη, κύριο θέμα του ήταν η επιστροφή του Τζέμαν στο Ολύμπικο, αλλά και o τρόπος με τον οποίο οι τιφόζι χειρίστηκαν το θέμα της φημολογούμενης μεταγραφής του Ντανιέλε ντε Ρόσι στη Σίτυ του Μαντσίν, με τον αρθρογράφο να σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Η Ρόμα του Τζέμαν είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα. Στο τελευταίο τους φιλικό πριν το ντεμπούτο της εναντίον της Κατάνια την προσεχή Κυριακή, οι «τζιαλορόσσι» κερδίζουν 3-0 τους Έλληνες του Άρη Θεσσαλονίκης χάρη στα γκολ των Οσβάλντο, Μπράντλεϊ και Ντέστρο. Είναι η βραδιά της επιστροφής του Τζέμαν στο Ολύμπικο μετά από 13 χρόνια. Είναι η βραδιά του Ντανιέλε ντε Ρόσι, που δοξάστηκε από τους οπαδούς με συνθήματα και πανό, τα οποία εξέφραζαν ξεκάθαρα την άποψή τους για τη μη μετακίνησή του: «Ο Ντε Ρόσι δεν αγγίζεται».

Πιο αντικειμενική, αντίθετα, στάθηκε η κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα «Gazzetta dello Sport», η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρθηκε περισσότερο στα του παιχνιδιού και όχι τόσο στα όσα έλαβαν χώρα στις κερκίδες του γηπέδου.

«35.000 θεατές για τη Ρόμα του Τζέμαν και οι οπαδοί «θωρακίζουν» τον Ντε Ρόσι» ήταν ο εναρκτήριος τίτλος του άρθρου της, με την εισαγωγή να προσθέτει: «Ήττα στο Ολύμπικο για τον Άρη με 3-0. Λαοθάλασσα για τον τεχνικό από την Βοημία, χειροκροτήματα για τον μέσο που βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτi του Μαντσίνι και ένα μήνυμα από την κερκίδα: «Μην τον αγγίζετε».

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, κάνοντας μία γεγικότερη περιγραφή για το κλίμα της κερκίδες, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Με 3-0 ολοκληρώθηκε η επίσημη εμφάνιση της ομάδας στο Ολύμπικο εναντίον του Άρη Θεσσαλονίκης, με τα τέρματα των Οσβάλντο, Μπράντλεϊ και Ντέστρο. Εντυπωσιακή η πρώτη εικόνα του σταδίου, με 35.000 θεατές στις κερκίδες, και άλλους 5.000 να προστίθενται περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη, καθώς περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν το μαγικό χαρτάκι, και αρκετούς να μην κατάφεραν να το προμηθευτούν. Πανό στην «Curva Nord» με τις φράσεις: «Ο Ντε Ρόσσι δεν αγγίζεται” και «Ο Ντανιέ, δε θα μας αφήσει ποτέ». Πριν από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ο εκφωνητής φώναξε από τα μεγάφωνα: «Είπε ναι στη Ρόμα, και το είπε για πάντα, και θα μείνει έτσι, στο παρόν και στο μέλλον”, κι έτσι ξεκίνησαν οι επευφημίες των φιλάθλων, οι οποίες επαναλήφθηκαν τη στιγμή που ο παίκτης, τον οποίο επιθυμεί διακαώς ο Μαντσίνι, έβγαινε ως αλλαγή από το γήπεδο».

Στη συνέχεια μάλιστα του άρθρου της η Gazzetta, κρίνοντας τα δύο ημίχρονα στάθηκε στον Κώστα Καζναφέρη, κυρίως για την φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν βγήκε τετ α τετ με τον Στεκέλενμπουργκ, στο Μιχάλη Γιαννίτση, για το καίριο κόψιμό του πάνω στον Οσβάλντο στο 58′, αλλά και στον Μάρκο Βελλίδη, στον οποίο -με εξαίρεση τη φάση του τρίτου τέρματος όπου ευθύνεται άμεσα- αναφέρθηκαν με άκρως κολακευτικά σχόλια.

To Top