Βελώνης: «Ρίσκαρε, πέτυχε, έτσι να συνεχίσει»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αρη, Χρήστος Βελώνης, μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κάνοντας ειδική αναφορά στην εντυπωσιακή εικόνα των κιτρίνων. Επίσης, μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας.

«Ηταν μια μεγάλη νίκη που την ήθελε και ο κόσμος και ήρθε όπως έπρεπε να έρθει. Με αγωνιστικότητα και πάθος, δημιουργία φάσεων και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτός ο Αρης που αγωνίστηκε την Κυριακή είχε τα πάντα, αλλά πρέπει να υπάρξει και συνέχεια» είπε αρχικά μιλώντας στα «Α.Ν. 9,87».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τα διαδοχικά σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζουν οι κίτρινοι το τελευταίο διάστημα λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον προπονητή. Απέναντι στον Πανιώνιο είδαμε μια ομάδα που και πάλι στερούταν θέλησης και αποφασιστικότητας, ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Αρης κάλυπτε όλους τους χώρους, οι ποδοσφαιριστές έτρεχαν σε όλο το γήπεδο και υπήρχαν αλληλοκαλύψεις. Επιπλέον, είχε την κυκλοφορία της μπάλας, εξεδήλωνε ωραίες αντεπιθέσεις, και υπήρχε σωστή ανάπτυξη από την άμυνα. Εδινε εικόνα πλήρους ομάδας. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση». Και συνέχισε επ’ αυτού προσθέτοντας ότι «ίσως και το κίνητρο πως ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα να κέντρισε τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών των κιτρίνων, παίζοντας το δικό του ρόλο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο θα σταθεροποιηθεί η απόδοση του Αρη, ο Χρήστος Βελώνης τόνισε: «Θα φανεί στα επόμενα τέσσερα-πέντε παιχνίδια. Αν η ομάδα αρχίσει να παίζει το ποδόσφαιρο που απέδωσε με τον Παναθηναϊκό έχοντας και τα στοιχεία που παρουσίασε απέναντι σ’ αυτόν, θα είναι πολύ δύσκολο να μην έρθουν και οι νίκες, σε οποιαδήποτε έδρα. Η απόδοσή του στα πρώτα 20 λεπτά ήταν εκπληκτική. Υπήρχε τεράστιο πάθος και ασκήθηκε πολύ μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Το πάσινγκ γκέιμ ήταν εξαιρετικό και δημιουργήθηκαν αμέτρητες ευκαιρίες. Μόλις στο 10’ είχαν ήδη γίνει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, χωρίς το γκολ. Αντίθετα, κόντρα στον ΠΑΟΚ προηγηθήκαμε μόλις στο 2ο λεπτό και στη συνέχεια «έκατσε» όλη η ομάδα».
 

Στη συνέχεια προσέγγισε το παιχνίδι ακόμη πιο τεχνικά σχολιάζοντας την τοποθέτηση για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης των Τσέζαρεκ και Γιάκομπ μαζί: «Πιστεύω ότι προχώρησε σ’ αυτήν την κίνηση θέλοντας να κρατήσει τρεις παίκτες πίσω, στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, συν τους αμυντικούς μέσους, και να ανοίξουν οι πτέρυγες ώστε να μπορέσει ο Γιαννιώτας και ο Ούμπιντες να κινηθούν ακόμη πιο άνετα παίζοντας στο ένας με έναν τους αντιπάλους τους. Το γκολ του Τσέζαρεκ προήλθε από τα άκρα, ενώ υπήρξαν και αρκετές πλαγιοκοπήσεις. Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ ρίσκαρε, και η τακτική αυτή απέδωσε τελικά».

To Top