ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Βόμβες» Βράνκοβιτς κατά των Κροατών ΝΒΑερ

Έξαλλος έχει γίνει ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με τη στάση των Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς και Ίβιτσα Ζούμπατς, που απέχουν από την προετοιμασία της εθνικής Κροατίας εν όψει Ευρωμπάσκετ υποκύπτοντας σε πιέσεις από το ΝΒΑ. 

«Δε μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος δεν θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας σήμερα, αλλά μπορεί αύριο. Γιατί; Έχεις άλλους παίκτες που θέλουν να παίξουν και ο προπονητής της εθνικής θα έχει πρόβλημα, επειδή μία ομάδα μπορεί να ελεγχθεί μόνο αν τα αποδυτήρια δουλεύουν σωστά. Αν ήμουν παίκτης, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στην ίδια εθνική ομάδα με κάποιον ο οποίος δεν πέρασε τα ίδια με εμένα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο παλαίμαχος σέντερ, θρύλος του Παναθηναϊκού και πλέον πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Κροατίας.

Ο τεχνικός της Κροατίας, Αλεξάντερ Πέτροβιτς, δεν διαχώρισε τη θέση του: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μας είναι εκνευρισμένοι, επειδή οι νεότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι πέρυσι αναστηθήκαμε σαν τον φοίνικα από τις στάχτες μας στο Προολυμπιακό του Τορίνο και φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων. Όλοι περιμέναμε ότι ο Ζίζιτς, στον οποίοι η Τσιμπόνα έδωσε τα πάντα, θα έρθει -όπως πολλοί Κροάτες πριν από αυτόν- και θα μας προσφέρει ποιότητα. Μετά το φετινό Ευρωμπάσκετ η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι σε δύο χρόνια. Είμαι ήρεμος, αλλά αν για κάποιο λόγο δεν προκριθούμε στο Μουντομπάσκετ της Κίνας το 2019, τότε δεν θα μπορέσουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να θέλουν όλοι να παίξουν για την εθνική; Φέτος είναι η χρονιά που έπρεπε να είναι όλοι εδώ».

To Top