ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γάλλοι και Ιταλοί άρχισαν τις… διαρροές προς την Ευρωλίγκα!

Η FIBA αρχίζει και έχει διαρροές για το Τσάμπιονς Καπ, κάτι που θα αναμένεται να παίξει ρόλο στην ποιότητα της διοργάνωσης. 

Η Ευρωλίγκα ισχυριζόταν πως έχει αποσπάσει θετική απάντηση από τρεις ιταλικές ομάδες. Ήδη χθες η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στο Γιούροκαπ έως το 2019, ενώ ακολουθούν η Σάσαρι και η Τρέντο.

Μέσω της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe γαλλικές ομάδες όπως η Λιμόζ και η Στρασμπούρ υποστήριξαν επισήμως ότι προτιμούν να παίξουν στο Γιούροκαπ τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν, γνωστός σε όλους, Τόνι Πάρκερ δήλωσε πως “η Ευρωλίγκα είναι το μέλλον”.

Από την Ευρωλίγκα προκύπτει η πληροφορία πως και οι ισπανικές ομάδες θα συμμετέχουν στο Γιούροκαπ (Βαλένθια, Μάλαγα, Γκραν Κανάριας). Δημοσιεύματα από τον τοπικό Τύπο σε Μάλαγα και Βαλένθια αναφέρουν πως οι ομάδες παραμένουν αναποφάσιστες, αν και συγκλίνουν στην παραμονή τους στους κόλπους της Ευρωλίγκας.

Στελέχη της Ευρωλίγκας επισημαίνουν πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τρεις ομάδες από την VTB λίγκα (ως επί το πλείστον οι καλύτερες ρωσικές μετά την ΤΣΣΚΑ), από την Αδριατική Λίγκα και από τη Γερμανία.

Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε το Τσάμπιονς Λιγκ αποδυναμώνεται πάρα πολύ και φυσικά είναι μια εξέλιξη που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν ο Άρης και ο Νίκος Λάσκαρης για την τελική απόφασή του.

To Top