Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρεσβευτής της αντικαπνιστικής καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας

Ο φόργουορντ των Μπακς βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην Κίνα, παλεύοντας για τη διάκριση μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάντως, πέραν της αθλητικής του ιδιότητας, ο Γιάννης θα αναλάβει να βγει μπροστά στη νέα αντικαπνιστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει ότι ο «Greek Freak» θα είναι επικεφαλής της.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε τον ρόλο που θα έχει ο Γιάννης, αλλά και μια πρώην καπνίστρια η οποία προσβλήθηκε από καρκίνο του μαστού και συναντήθηκε με τον υπουργό το πρωί, στη νέα καμπάνια, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση SmokeFree Greece: Μία νέα αρχή, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει για την αντικαπνιστική του καμπάνια, η οποία θα είναι διαδραστική, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία. Η καμπάνια θα είναι μια εικόνα με χίλια πρόσωπα στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν ως πρεσβευτές από καλλιτέχνες, αθλητές και προσωπικότητες έως ασθενείς και ταλαιπωρημένοι πολίτες».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δοθεί βάρος στη πρόληψη του καπνίσματος και την ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειές του, τονίζοντας ότι η αποφυγή του καπνίσματος πρέπει να γίνει κομμάτι της συλλογικής συνείδησης από την παιδική ηλικία.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το Υπουργείο σκέπτεται σε συνεργασία με τα υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών να δοθούν επιδοτήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας για αγορά θερμαστρών ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να μπορούν οι πελάτες τους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

To Top