Γιάννης Κρέκας: «Πρόκληση η κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου»

Στον απόηχο της κατάκτησης της 11ης θέσης στον «5ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής, Γιάννης Κρέκας, μίλησε στο PRESSARIS για την εμπειρία που έζησε στα Γιάννενα αλλά και γενικότερα για την προσπάθειά του στο χώρο του στίβου.

«Έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας στον οποίο συμμετείχαν σημαντικοί αθλητές. Μάλιστα, ο Θεοδωρακάκος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος, έχει κερδίσει τη συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές. Ακόμα και οι γυναίκες που συμμετείχαν, έχουν κατακτήσει Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ήταν ένα δυνατό τεστ για μένα, μία καλή προπόνηση με άλλα λόγια, ενόψει της συμμετοχής μου στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών», τόνισε αρχικά ο δρομέας του Άρη, προτού αναφερθεί εκτενέστερα στον προσεχή στόχο του:
«Απομένουν δύο μήνες για την κλασική διαδρομή και προετοιμάζομαι καθημερινά γι’ αυτό. Εκεί θα εκπροσωπήσω το σύλλογο μου, τον Άρη, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας έχει παράλληλα το χαρακτήρα του πανελληνίου πρωταθλήματος Μαραθωνίου. Είναι μία πρόκληση για μένα, μιας και είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Μαραθώνιο. Πηγαίνω εκεί περισσότερο για την εμπειρία. Στόχος μου, αρχικά, είναι να τερματίσω. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».

Ο 29χρονος αθλητής έκανε λόγο και για τα σχέδιά του για την ερχόμενη χρονιά: «Η ξεκούραση μετά από μία τέτοια εξαντλητική προσπάθεια, είναι απαραίτητη. Στη συνέχεια ακολουθεί το Φεβρουάριο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο οποίο σκοπεύω να συμμετάσχω. Από εκεί και πέρα, διεξάγεται εδώ στη Θεσσαλονίκη ο αντίστοιχος Μαραθώνιος με αυτόν της Αθήνας, ο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ σειρά παίρνουν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα 5 και 10 χλμ., που ξεκινούν το καλοκαίρι. Έχοντας τρέξει στο Μαραθώνιο, θα έχω χιλιόμετρα στα πόδια μου και θα είμαι κατά κάποιον τρόπο προετοιμασμένος για αυτές τις αποστάσεις».

To Top