PRESSARIS-Ανάλυση: Γιατί δεν είναι… Ατρόμητος!

Ο σημερινός αντίπαλος του Άρη, μόνο εύκολος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με ομοιογενές σύνολο και με ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας, που ωστόσο έχουν και ορισμένες αδυναμίες.

Αυτές πρέπει να εντοπίσει Γιάννης Χατζηνικολάου, ώστε οι κίτρινοι να χτυπήσουν στην “αχίλλειο πτέρνα” των γηπεδούχων και να διαφύγουν με θετικό αποτέλεσμα που επιβάλλεται ύστερα από το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

 1. Η αμυντική γραμμή του Ατρομήτου, είναι αρκετά ψηλή, και οι παίκτες που καλύπτουν τις 4 θέσεις της οπισθοφυλακής, έχουν δυσκολία με την μπάλα κάτω. Τα μπακ (Γιαννούλης και Φυντανίδης) μπορούν να ταλαιπωρηθούν αν βρουν αντιπάλους με χαμηλό κέντρο βάρους και “κοντρόλ” παιχνίδι. Ο Άρης, μπορεί και πρέπει να εκμεταλευτεί τις πλαγιοκοπήσεις των Σταυρόπουλου και Ουντότζι, καθώς έχουν ταχύτητα και τους δίνεται ευκαιρία να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα δημιουργώντας ρήγματα.

 2. Δεν αποκτήθηκε ένας καθαρόαιμος κόφτης, δηλαδή ένα “εξάρι”. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ανδρέα Τάτο, να δείξει τις πραγματικές δυνατότητες του, καθώς ούτε ο Δημούτσος, ούτε ο Ιγκλέσιας αλλά ούτε ο Θανάσης Καραγκούνης, δεν φημίζονται για τα αμυντικά τους προσόντα, ασχέτως αν αγωνίζονται πίσω από την μέσα γραμμή. Ο “άσσος” των κιτρίνων στην καλή του μέρα, και με τις απαραίτητες βοήθειες, θα είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλος για το σύνολο του Γιώργου Παράσχου.

 3. Θεωρείται βέβαιο, ότι οι Περιστεριώτες θα δείξουν από νωρίς φυσιολογικά σημάδια κόπωσης ύστερα από το Ευρωπαϊκό τους παιχνίδι 3 ημέρες πριν στην Ολλανδία. Αν οι κιτρινόμαυροι, διακατέχουν τον έλεγχο του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, να πατήσουν περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τζενάμο.

 4. Αναμφίβολα, η εξόρμηση που επιχειρεί στο λεκανοπέδιο της Αθήνας απόψε η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου, κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Χρειάζεται σοβαρότητα και καθαρό μυαλό για 90 λεπτά, ώστε οι παίχτες των κιτρίνων να πανηγυρίσουν επιτέλους μετά τα δύο προηγούμενα στραβοπατήματα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η νίκη είναι μονόδρομος και αυτή μπορεί να έρθει. Εξάλλου…στα πόδια τους είναι!

Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top