Γιατί δεν μπορεί να… πανηγυρίζει η νέα διοίκηση του Άρη

 Ο «λευκός καπνός» από τις καμινάδες του Κλεάνθης Βικελίδης λίγο μετά τις 10 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παρέπεμπε στην εκλογή του νέου πρόεδρου της ΠΑΕ Άρης και στον Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος θα είναι ο κουμανταδόρος του συλλόγου για τα επόμενα δυο χρόνια. Συμπληρώθηκε σήμερα μια βδομάδα…

Ήταν, ίσως, η πρώτη φορά που μετά από μια εκλογική μάχη, ουδείς πανηγύριζε την νίκη, γνωρίζοντας πολύ καλά το που βρίσκεται η ομάδα και  πόσα προβλήματα κουβαλάει στις πλάτες της. Το είχαμε επισημάνει άλλωστε, πριν ο κόσμος του Άρη σπεύσει να καταθέσει την ψήφο του για την νέα διοίκηση της ΠΑΕ: με βάση την σημερινή εικόνα, οι εκλογές παραπέμπουν σε μια διαδικασία για το ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση των… κοινοχρήστων μιας προβληματικής πολυκατοικίας, όπως είναι ο Άρης.

Δεν υπάρχει χώρος για πανηγυρισμούς στην διοίκηση Ηλιάδη, γιατί πολύ απλά γνωρίζει ότι:

1. Τα χρέη της ΠΑΕ ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Λέγεται μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ότι τις επόμενες μέρες οι πιστωτές θα κάνουν ουρά έξω από τα γραφεία για να εξυπηρετηθούν τα χρέη τους.

2. Το άνοιγμα της διαδικασίας για το άρθρο 99 επιβάλλει μια σειρά από διακανονισμούς που απαιτούν «ζεστό χρήμα» στα ταμεία, ώστε να έχει το δικαίωμα ο σύλλογος να παίξει στο νέο πρωτάθλημα.

3. Υπάρχουν ουκ ολίγοι πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές που κυνηγούν τον Άρη στο διαιτητικό δικαστήριο, αξιώνοντας την  επιβολή ποινών.

4. Ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα της νέας περιόδου έχουν δεσμευτεί μέσω των εκχωρήσεων που έγιναν από προηγούμενες διοικήσεις.

5. Η ομάδα δεν έχει αδειοδότηση, οπότε θα κινηθεί στην απόκτηση μόλις τριών παικτών άνω των 24 χρόνων (ανεξαρτήτου ηλικίας) και τεσσάρων ανανεώσεων, καταγράφοντας μικρή ενίσχυση στις μεταγραφές.

Με βάση, λοιπόν, αυτήν την κατάσταση ο Ηλιάδης και οι συνεργάτες του είναι πολύ δύσκολο να πανηγυρίζουν. Ούτε κι ο κόσμος. Έχουν δύσκολη αποστολή και πολύπλοκο έργο να φέρουν εις πέρας.

Μετά την πρώτη γνωριμία με το νέο περιβάλλον στα γραφεία της Αλκμήνης, τα μέλη της νέας διοίκησης τόνιζαν ότι: «Αν δεν ήμασταν έτοιμοι, δε θα βάζαμε υποψηφιότητα. Μόλις εκλεχθήκαμε, είπαμε πως δεν χρειάζονται λόγια, τώρα μόνο πράξεις».

Ο Άρης πρέπει να μπει πλέον σε μια φάση πράξεων και σταθερότητας, χωρίς να ξεχνάει ουδείς, ότι η έλευση ενός ισχυρού επενδυτή με όραμα και χρήματα, παραμένει ο μεγάλος και ουσιαστικός στόχος. Αρκεί, προς το παρόν, η παρούσα διοίκηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε και στα όσα εξήγγειλε (εξασφάλιση χορηγών στο ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ, ανταγωνιστική ομάδα).

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα…

To Top