ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί ο Αρης της Ευρώπης μπορεί να είναι ρυθμιστής για την Ελλάδα

Το φετινό καλοκαίρι είναι κομβικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την επιτακτική ανάγκη να ανέβουμε θέσεις στην κατάταξη της UEFA.

Σύμφωνα με την παρακάτω ανάλυση ο Άρης μπορεί να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το in.gr:

“Το φετινό καλοκαίρι είναι κομβικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι σημαντικό όλες οι ομάδες να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται προκειμένου να δώσουν βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία πλέον έχει κατρακυλήσει στην 20η θέση στην κατάταξη της UEFA. Οι πιθανότητες για του Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να φτάσουν  τουλάχιστον στα playoffs σε Champions League και Europa Conference αντίστοιχα είναι πολλές, μετά τις χθεσινές κληρώσεις.

Οσον αφορά στον Αρη, οι Κίτρινοι είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στην Αστάνα. Μια ομάδα που παραδοσιακά αγωνίζεται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και έχει πετύχει μεγάλες νίκες. Μάλιστα βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη της UEFA τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και από την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, είναι στο Νο. 64, όταν ο ΠΑΟΚ είναι στο Νο. 77 και ο αντίστοιχος του Νότου στο Νο. 85. Ο Άρης από την άλλη, είναι στο Νο. 237.  Η ομάδα του Ακη Μάντζιου έχει χωρίς αμφιβολία δυσκολότερο έργο τόσο από τον συμπολίτη της όσο και από την Ενωση.

Αν καταφέρει και πετάξει εκτός τους Καζάκους, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κουόπιο-Πολτάβα. Μια καλή κλήρωση, που του δίνει στον Αρη πολλές πιθανότητες να καταφέρει να βρεθεί στα play offs. Πρώτα όλα, όμως, θα πρέπει να αποκλείσει την Αστάνα. Να ξεπεράσει το εμπόδιο των έμπειρων Καζάκων.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορέσει ο Άρης να πάρει αυτή την πρόκριση. Είναι κομβικό για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει ότι έχει μπροστά του δύο ομάδες, που είναι στα μέτρα του. Διότι αυτομάτως σε ένα τέτοιο σενάριο, ανοίγεται ένα μονοπάτι που ένας Θεός ξέρει πότε το διαβήκαμε τελευταία φορά. Η πιθανότητα να πιάσει Σεπτέμβρης και να έχουμε 4/4 ελληνικές ομάδες σε φάση ομίλων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο; Τότε για πρώτη φορά σε μια σεζόν με προσδοκία, οι βαθμοί που θα κερδίζουν οι ομάδες μας δεν θα μπαίνουν σε διαίρεση με τον διαιρετέο μικρότερο του διαιρέτη. Την «πράξη» που μας έφερε δηλαδή σε αυτή την κατάσταση.

Ξεκινούσαν κάθε χρόνο 5 ελληνικές ομάδες και έφτανε στους ομίλους ο Ολυμπιακός και άλλος ένας ή δύο. Πέρσι ξεκίνησαν 5 και μπήκαν σε ομίλους ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης και ο ΟΦΗ αποκλείστηκαν από τους προκριματικούς. Πρόπερσι μπήκε μόνο ο Ολυμπιακός και αποκλείστηκαν στα προκριματικά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος. Έφτασαν λοιπόν οι Πειραιώτες δύο σεζόν ως τους «16» του Europa League και οι βαθμοί που προσέφεραν στο εθνικό ranking διαιρούνταν δια του 5.

Φέτος είναι επιτακτική ανάγκη να πάνε καλύτερα οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Ο Ευρωπαίος Αρης είναι ουσιαστικά ο… ρυθμιστής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.  Οι Κίτρινοι πέρσι πραγματοποίησαν μια σπουδαία σεζόν και κέρδισαν με το σπαθί τους ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος, θέλουν να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται σε θέση να διεκδικούν την είσοδό τους στους ομίλους του Conference League”.

To Top