Γλίτωσε στο νήμα την αποβολή από το Αυστραλιανό όπεν ο Τσιτσιπάς

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε φοβερή εμφάνισι απέναντι στον Γίρι Λεχέτσκα, πανηγυρίζοντας με 3-0 σετ την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού όπεν. 

Παρόλα αυτά, ο Έλληνας τενίστας θα μπορούσε να είχε αποβληθεί από τη διοργάνωση, σε μία στιγμή εκνευρισμού κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ. Συγκεκριμένα, ένας εύκολος πόντος του Λεχέτσκα εξόργισε τον Τσιτσιπά, που χτύπησε με δύναμη το μπαλάκι προς τον τοίχο πίσω από τη baseline, όπου βρισκόταν ένα ball boy! 

Αν ο Στέφανος είχε πετύχει το ball boy, πιθανότατα θα είχε αποβληθεί από τη διοργάνωση, όπως είχε γίνει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open του 2020, όταν ο Σέρβος είχε πετύχει τότε την επόπτρια γραμμών πάνω στον εκνευρισμό του. 

Ο Τσιτσιπάς εξήγησε πάντως τη σκηνή στη συνέντευξη τύπου: «Είδα το ball kid όταν επέστρεψε η μπάλα. Είμαι επαγγελματίας τενίστας, προφανώς και δεν σημάδευα το παιδί. Είδα τον τοίχο, την έστειλα προς τον τοίχο. Το παιδί, στα μάτια, ήταν αρκετά μακριά μου. Θα έπρεπε να είμαι τελείως άστοχος για να το χτυπήσω. Σίγουρα δεν είναι ωραίο ούτε να χτυπήσω την μπάλα προς τον τοίχο. Δε νομίζω να τη χτύπησα τόσο δυνατά, αλλά δεν έχει σημασία. Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος, δεν θα έπρεπε να το είχα κάνει. Ήταν μέρος της στιγμής, ήταν κακό το χτύπημά μου και υπήρχε λίγος εκνευρισμός. Συνέχισα να παίζω μετά από αυτό, δεν το άφησα να με επηρεάσει». 

To Top