Γρηγοριάδης: «Αφιερωμένο σε όλο τον ελληνικό λαό!»

Σε όλους τους Έλληνες αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιό του ο Άρης Γρηγοριάδης, για χάρη του οποίου ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν.

Αμέσως μετά την απονομή των μεταλλίων στα 100μ. ύπτιο, ο πρωταθλητής του Άρη μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την επιτυχία του, όπως και ο προπονητής του, Χρυσάφης Βαγγελακάκης.

Ο Άρης Γρηγοριάδης δήλωσε αρχικά: «Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου. Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην Ελλάδα, αλλά και στους Έλληνες, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ήταν η καλύτερη επίδοσή μου, από την εποχή που «επέστρεψαν» τα φυσιολογικά μαγιό, και ήταν μια επίδοση που μαρτυρά, ότι πλέον με την εμπειρία και την σιγουριά που νιώθω για τον εαυτό μου, μπορώ να πετύχω πολύ σημαντικά πράγματα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

Με το βλέμμα στο Λονδίνο, συνέχισε λέγοντας: «Ναι, ο στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο τελικός. Από τη μία είμαι σίγουρα ο πρώτος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλοί Αμερικανοί και μπορούν να με κερδίσουν. Όλα όμως θα κριθούν εκεί, και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να καταφέρω σπουδαία πράγματα. Πρέπει πρώτα να τελειώσω με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά να ηρεμήσω, ώστε να δουλέψω σκληρά για το Λονδίνο. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι τραγικά, και βέβαια δύσκολος ήταν και ο τρόπος που προετοιμάστηκα όλον αυτόν τον καιρό. Αλλά με θέληση και πίστη στον εαυτό μου, θεωρούσα ότι μπορώ να πετύχω στον σημερινό τελικό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του 27χρονου κολυμβητή, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, τόνισε: «Όλα αυτά προήλθαν μετά από πολλή δουλειά. Παρά τα προβλήματα, βρήκαμε δύναμη με τον Άρη, και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, πετυχαίνοντας εν τέλει τον στόχο μας. Είναι το έκτο μετάλλιο του Άρη, και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ψυχολογική ώθηση για το μέλλον. Αυτό το μετάλλιο θα βοηθήσει την ελληνική κολύμβηση, αφού πολλά παιδιά θα πιαστούν από αυτό το μετάλλιο και θα κάνουν πολλά πράγματα στον χώρο μελλοντικά».

Τέλος, είπε για την πρώτη του αντίδραση μετά την κατάκτηση του μεταλλίου από τον Γρηγοριάδη: «Γύρισα αμέσως και του είπα ‘σ’ αγαπώ πολύ’. Και αυτός γύρισε και είπε ‘κι εγώ σ’ αγαπώ’!».

To Top