Γόγολος: «Θα αντέξουν τα νέα παιδιά του Άρη και στο τέλος θα τα καταφέρουν»

Ο Σπύρος Γόγολος μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με την Καλλιθέα. Ο έμπειρος αμυντικός, που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα και των δυο ομάδων και τόνισε ότι οι κίτρινοι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ και να προκριθούν, χαρακτήρισε ωστόσο το έργο τους δύσκολο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο balletο.gr για:

Τον Άρη: «Ο Άρης ταλανίζεται από πολύ μεγάλα προβλήματα οικονομικής φύσεως, τα οποία έχουν αντίκτυπο στο αγωνιστικό κομμάτι. Η φετινή είναι μία δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο, ο οποίος θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ομάδα παίζει φέτος με πάρα πολλά νέα παιδιά, τα οποία μπορεί να μην διαθέτουν την εμπειρία που χρειάζεται να έχει ένας παίκτης όταν αγωνίζεται στον Άρη αλλά κατά τη γνώμη μου στο τέλος θα καταφέρουν να κρατήσουν τους “κίτρινους” στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βρεθεί κάποιος επενδυτής να βοηθήσει οικονομικά το σωματείο – είναι η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή ώστε να μπορέσει ο Άρης να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες του κόσμου του. Εύχομαι και πιστεύω να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος, καθώς εάν δεν συμβεί αυτό θεωρώ πως θα δυσκολέψουν πάρα πολύ τα πράγματα για τον σύλλογο».

Την Καλλιθέα: «Είναι μία σταθερή αξία στη Β’ κατηγορία. Και φέτος έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό και δεμένο σύνολο, με καλούς παίκτες. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Δεν γνωρίζω τι στόχους έχουν θέσει οι άνθρωποί της, όμως νομίζω ότι θα κάνει μία καλή χρονιά».

Τη ρεβάνς Άρη-Καλλιθέας: «Η Καλλιθέα πανηγύρισε μία οπωσδήποτε πολύ μεγάλη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, και τα πράγματα για τον Άρη έχουν δυσκολέψει. Ωστόσο, ο επαναληπτικός θα είναι αμφίρροπος, και ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς και για τους δύο αντιπάλους. Ο Άρης μέσα στη δυνατή έδρα του μπορεί, με τη βοήθεια του ένθερμου κοινού του, να ανατρέψει το σκορ, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Η πρόκριση θα είναι ανοικτή».

Τον νέο προπονητή του Άρη, Λούκας Αλκαράθ: «Δεν έχω άποψη για αυτόν. Είναι ένα καινούριο πρόσωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπωσδήποτε όταν έρχεται ένας άνθρωπος από μία άλλη χώρα θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί. Εξάλλου, έχει έρθει σε μία δύσκολη για τον σύλλογο περίοδο. Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι με τη δουλειά που θα γίνει θα μπορέσει να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο».

Το αν θα μπορούσε το φετινό «πείραμα» του Άρη με τη χρησιμοποίηση πολλών νέων παικτών να έχει γίνει νωρίτερα: «Πράγματι η ομάδα θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σταδιακά. Δηλαδή κάθε χρόνο να προωθούσε ορισμένα νέα παιδιά πλάι στους επαγγελματίες της, για να πάρουν και τις εμπειρίες. Στον Άρη είχε παραγίνει το κακό με τους πάρα πολλούς ξένους παίκτες. Υπήρξαν, βέβαια, και ξένοι που βοήθησαν πάρα πολύ και έκαναν τη διαφορά, υπήρξαν όπως και πάρα πολλοί άλλοι οι οποίοι, κατ’ εμέ, ήταν πολύ χειρότεροι από Έλληνες.

Έγιναν πολύ μεγάλες σπατάλες για ξένους ποδοσφαιριστές, θα έπρεπε οι διοικήσεις να είναι πολύ πιο προσεκτικές. Γι’ αυτό κι έφθασε ο Άρης στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ της, και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο γι’ αυτά να σηκώσουν από την πρώτη στιγμή τη φανέλα της, η οποία είναι πολύ βαριά. Αλλά ήταν αναγκαίο αυτό που έγινε, γι’ αυτό κι έχει ο Άρης επί του παρόντος αυτά τα προβλήματα.

Νομίζω όμως οι νεαροί παίκτες της ομάδας που αγωνίζονται φέτος θα παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι τα επόμενα χρόνια χάρη στην εμπειρία που θα έχουν αποκτήσει από την τρέχουσα σεζόν».

To Top