ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δικαίωση στη μάχη του Κλάσνιτς με τη νεφρική ανεπάρκεια

Ο Ιβάν Κλάσνιτς κέρδισε στο δικαστήριο αποζημίωση 100.000 ευρώ από τους γιατρούς της Βέρντερ Βρέμης που το 2005 δεν είχαν διαγνώσει το σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά του και περιμένει την τρίτη μεταμόσχευση.

Επειτα από οκτώ χρόνια δικαστικής διαμάχης, ο Ιβάν Κλάσνιτς βγήκε κερδισμένος από την απόφαση του δικαστή. Αυτή καταδικάζει για εγκληματική αμέλεια τους δύο γιατρούς της Βέρντερ Βρέμης πίσω στο 2005, καθώς δεν διέγνωσαν όπως έπρεπε το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του τότε επιθετικού της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός, Γκετς Ντιμάνσκι και ο βοηθός του, Μανζού Γκούχα, θα πρέπει να καταβάλλουν στον ασθενή αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ. Παράλληλα, οι δυο τους οφείλουν να πληρώσουν το κόστος θεραπείας του.

Ο Κροάτης ταλαιπωρείται με το πολύ σοβαρό θέμα της νεφρικής ανεπάρκειας που είναι πολύ πιθανό να του κοστίσει ακόμα και την ίδια τη ζωή του. Στα 37 χρόνια του έχει ήδη κάνει δύο μεταμοσχεύσεις με νεφρό από την μητέρα και μετά από τον πατέρα του, που το σώμα του τα απέρριψε. Τώρα κάνει διαρκώς αιμοκάθαρση και βρίσκεται στην τραγική αναμονή για μία τρίτη επέμβαση.

 

To Top