ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δικηγόρος Λάσκοφ: «Ο Άρης δεν γνώριζε ούτε είχε κανένα κέρδος – Τρίτο άτομο έχει ομολογήσει, οικονομικό το κίνητρο»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος του Λάσκοφ στην γνωστή υπόθεση.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για την υπόθεση Λάσκοφ είπε:

Με την οικογένεια Λάσκοφ έχω επαγγελματική σχέση εδώ και πολύ καιρό, αυτό είχε ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, είναι μία υπόθεση σε εξέλιξη που έχει πάρα πολύ δρόμο. Έχουμε και τις ποινικές διαδικασίες που εμείς θα κινηθούμε για να αποδείξουμε την αθωότητα του κ.Λάσκοφ.

Από εκεί και πέρα είναι ένας δρόμος πολύ μακρύς. Μία υπόθεση του 18′ εκδικάζεται τώρα, τότε λάβανε γνώση της υπόθεσης. Λάβανε γνώση ότι ένα συγκεκριμένο έγγραφο ήταν πλαστό. Από τότε δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία, θα έπρεπε έστω σε επίπεδο προκαταρκτικό να ερευνήσουν το κατά πόσο είναι πλαστό. Το εκπληκτικό που συμβαίνει είναι ότι έχουμε μία τεράστια καθυστέρηση, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Θα αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι το έγγραφο είναι πλαστό, αυτό που θα αποδειχθεί είναι το ποιος είχε έννομο συμφέρων.

Ο πελάτης μου μάλιστα είχε άλλους τρόπους, νόμιμους να εξασφαλίσει άδεια παραμονής. Εμείς βρήκαμε άνθρωπο τον οποίο καλέσαμε με εξώδικη δήλωση να καταθέσει το τι έγινε. Εκείνος κατέθεσε στην επιτροπή δεοντολογίας και ομολόγησε ότι το έγγραφο πλαστογραφήθηκε. Έχουμε το στοιχείο ότι ένας άνθρωπος εν αγνοία και των δύο πλευρών για δικούς του λόγους -τους εξήγησε στην δήλωση του- προχώρησε στην πλαστογράφηση των εγγράφων.

Για τον Άρη:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Άρης δεν είχε κανένα κέρδος. Παιχτήκανε παιχνίδια πίσω από την πλάτη και των δύο για όφελος τρίτων ανθρώπων.

Για τον παίκτη και την ομολογία:

Έπαιζε στην Κ18 της Μάιντζ, μετά πέρασε από τον Άρη, το όνειρο της οικογένειας ήταν να τον δουν επαγγελματία. Ο άνθρωπος που ομολόγησε είπε ότι όταν ο Άρης δεν προώθησε συμβόλαιο για τον Λάσκοφ με την ΕΠΟ αντιλήφθηκε ότι όσα είχε πάρει από την οικογένεια θα έπρεπε να επιστρέψει αυτά που πήρε από την οικογένεια. Ουσιαστικά θα είχε όφελος κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Έτσι ο μεσάζων έδειξε στο παιδί αυτό το συμβόλαιο, απέκρυψε ότι ο Άρης δεν κατέθεσε ποτέ τέτοιο συμβόλαιο.

Για την απόφαση:

Δεν έλαβαν υπόψιν τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, η απόφαση είναι απαράδεκτη. Δεν είναι γνωστό το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας, αλλά οι αντιφάσεις είναι τραγικές. Θεωρώ ότι σε οποιοδήποτε ποινικό δικαστήριο εμφανιστεί αυτή η υπόθεση η πλευρά μας δεν θα κινδύνευε να τιμωρηθεί.

To Top