Διούδης: «Ο τελικός θα κριθεί στο πάθος και τη δύναμη»

Την πίστη του ότι η Εθνική Νέων θα ολοκληρώσει θριαμβευτικά την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κερδίζοντας την πανίσχυρη Ισπανία στον τελικό της Κυριακής (15/07), εξέφρασε ο Σωκράτης Διούδης.

Ο νεαρός γκολκίπερ του Άρη μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» τόσο για την ηρωική εμφάνισή του κόντρα στην Αγγλία, όσο και για την επόμενη, την υπέρτατη πρόκληση. Αναλυτικά:

Για το τι σκέφτηκε την ώρα της αλλαγής, μετά την αποβολή του Καπίνο: «Τη στιγμή της αλλαγής δεν έχεις και πολύ χρόνο να σκεφτείς κάτι, ήταν της στιγμής αλλά ήμουν έτοιμος. Δεν πρέπει όμως να σταθούμε εκεί, η προσπάθεια των παιδιών ήταν πάρα πολύ μεγάλη και να φανταστείτε ότι παίζαμε για περίπου 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο».

Για το πέναλτι που απέκρουσε: «Ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα επειδή θα παίζαμε με παίκτη λιγότερο από εκεί και πέρα. Η ομάδα ανέβηκε όπως και η ψυχολογία όλων των παιδιών. Ήμασταν αποφασισμένοι και ήταν σημαντικό να μπούμε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα».

Για την Εθνική, την Ισπανία και πού θα κριθεί ο τελικός: «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε καλή ομάδα αλλά κανείς μας δεν φανταζόταν ότι τώρα θα μιλάγαμε για την κατάκτηση του κυπέλλου. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο, έχουμε ξαναπαίξει μαζί τους είναι πολύ καλή ομάδα αλλά ξέρουμε και εμείς τις δυνατότητες μας. Επειδή μιλάμε για έναν τελικό κάτω των 19 δεν είμαστε πολύ έμπειροι, το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος και στην δύναμη».

To Top