Δραματικές εξελίξεις, πιθανότατες πλέον οι εκλογές

Με 152 βουλευτές έμεινε το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη. Σε αναβρασμό η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Πολύ κοντά στη διενέργεια εκλογών είναι η χώρα, καθώς μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζητούν την ανεξαρτητοποίηση τους! Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά η Βάσω Παπανδρέου!

Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται. Στην επιστολή της χρησιμοποιεί ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις για τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πλέον μένει με 152 βουλευτές και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες με πολύ πιθανό πλέον το ενδεχόμενο εκλογών.

Δεδομένο είναι ότι και άλλοι βουλευτές συζητούν αυτή την ώρα το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης τους προκειμένου η χώρα να πάει σε εκλογές, καθώς διαφωνούν όλοι με τις επιλογές του Παπανδρέου!

Επίσης τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τη διενέργεια εκλογών, ζητούν με επιστολή τους έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, οι οποίοι υπογράφουν σχετική επιστολή.

 

 

 

 

 

To Top