Δώνης: «Ντέρμπι με τον Άρη»

Ως ένα πολύ δυνατό ντέρμπι χαρακτήρισε ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης το παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη, που ανέδειξε η κλήρωση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sentra FM» o Γιώργος Δώνης

– Για την κλήρωση που έφερε ως αντίπαλο του Ατρομήτου τον Άρη: «Πολύ δυνατό παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες θέλουν να φτάσουν όσο  πιο μακριά γίνεται στο θεσμό. Ο Άρης μέχρι τώρα έχει βρεθεί αρκετές φορές στον τελικό, αλλά δεν έχει πάρει το τρόπαιο. Εμείς πέρσι φτάσαμε στον τελικό. Πολύ δυνατό ντέρμπι. Το μόνο θετικό από την κλήρωση για εμάς είναι πως το παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας».

– Για την κακή και «αφρόντιστη» εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδας: «Η εικόνα πιο πολύ δημιουργείται από τις κακές συνθήκες που υπάρχουν στα γήπεδα. Στη Football League τα γήπεδα είναι σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, οι συνθήκες το ίδιο, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει και ενδιαφέρον. Νομίζω όμως ότι και πέρσι  υπήρξαν ζευγάρια που έπαιξαν σε  άσχημα γήπεδα. Στη φάση των «16» θα δούμε καλύτερα ματς γιατί κληρώθηκαν μεταξύ τους ομάδες της Super League. Όμως, σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και στη Super League,όχι βέβαια τόσα όσα στη Football League. Tα προηγούμενα χρόνια αντλούσαμε παίκτες απ’ αυτές τις κατηγορίες, αλλά τώρα δεν μπορούν να αναδειχτούν ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, υπάρχουν ομάδες που φυτοζωούν και που σε λίγο καιρό δεν υπάρχουν καν στον ποδοσφαιρικό χάρτη».

– Για το γεγονός ότι η κρίση μπορεί να βοηθήσει να αναδειχτούν και να παίζουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες: «Οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν τις ακαδημίες τους, θα έπρεπε να αναδεικνύουν  νέους ποδοσφαιριστές. Η κρίση βοηθάει έστω και από ανάγκη αφού δεν υπάρχουν χρήματα να έρθουν παίκτες, τουλάχιστον να βλέπουμε νέους παίκτες και να κερδίζουν ευκαιρίες και να συμπεριφέρονται καλά στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη φετινή παρουσία του Ατρομήτου: «Από θέμα αποτελεσματικότητας είμαι ευχαριστημένος 100%. Εχουμε πάει καλά στον πρώτο γύρο, έχουμε ένα ματς λιγότερο, περιμένουμε να διατηρήσουμε στον επόμενο γύρο τον ίδιο ρυθμό και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα εκτός έδρας, ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να πάρουμε βαθμούς και μακριά από τη δική μας έδρα. Γενικά, παρότι είμαστε καινούργια ομάδα, παρουσιάζουμε πολύ  καλά στοιχεία. Θέλουμε να τα διατηρήσουμε με την πάροδο του χρόνου και να δείξουμε ότι υπάρχει βελτίωση, ώστε να παραμείνουμε στην πρώτη πεντάδα».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com! 

To Top