ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Είναι λάθος να συνδέονται οι επιτυχίες των εφήβων με παρουσία στην πρώτη ομάδα

Οι πρωταθλητές Θεσσαλονίκης έφηβοι του Άρη αφήνουν πίσω τους τον τίτλο που κέρδισαν και επικεντρώνονται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων που ακολουθεί. Βέβαια υπάρχει κάτι που ουδείς πρέπει να ξεχνάει.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Το ότι ο Άρης κέρδισε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και θα διεκδικήσει τον πανελλήνιο τίτλο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα.

Αυτό είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία, μια εντελώς άλλη “συνθήκη” για τα ίδια τα παιδιά και προφανώς για την ανδρική ομάδα.

Είναι λάθος να συνδέονται οι δύο καταστάσεις και είναι λάθος να υπάρχει η “απαίτηση” να παίξουν οι περισσότεροι στην πρώτη ομάδα. Είναι αδύνατο να συμβεί αυτό.

Το βασικότερο για την ανδρική ομάδα είναι να αξιολογήσει σωστά το ταλέντο και την προοπτική των παιδιών που έρχονται από τα τμήματα υποδομής και να πράξει αναλόγως, πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητά τους και την παρουσία τους στον σύλλογο. 

Το βασικότερο για τα ίδια τα παιδιά είναι να μπορέσουν – και δεν είναι εύκολη διαδικασία αυτή – να αντιληφθούν τον βαθμό ποιότητας που έχουν, και να κρατούν το μυαλό μέσα στο κεφάλι τους.

Κοινός παρανομαστής είναι το ότι δεν πρέπει μια ομάδα να “ανεβάσει” παίκτες επειδή αυτοί κέρδισαν τίτλους στα τμήματα υποδομής. Θα το κάνει μόνο αν οι συγκεκριμένοι παίκτες αξίζουν να παίξουν και να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα.

Μόνο μέσα από αυτά τα δεδομένα θα μπορέσει η πρώτη ομάδα να τροφοδοτείται σωστά με παιδιά από τα τμήματα υποδομής και μόνο αυτή η διαδικασία είναι η σωστή.

To Top