“Είναι περίεργο, δεν μου έχει ξανασυμβεί σε 16 χρόνια να έχουμε τόσες κράμπες”

Ο γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής αναφέρθηκε στους συνεχόμενους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών. Ακόμη, τόνισε ότι θα υπάρξει συγκέντρωση μεταξύ των ποδοσφαιριστών του ιατρικού και του τεχνικού επιτελείου ώστε να λυθεί το θέμα με τις κράμπες και τις θλάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Στην αρχή είπε: «Είναι όντως περίεργο. Τα 15-16 χρόνια που είμαι στον Άρη δεν μου έχει ξανασυμβεί να έχουμε τόσες κράμπες. Θλάση ήταν μόνο του Τριανταφυλλάκου».

Τι ευθύνεται για τους τόσους πολλούς τραυματισμούς: «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες .Μπορεί να συμβεί γιατί έχει δεν γίνεται καλή χρήση από τον οργανισμό ενώ υπάρχουν εξωτερικές αιτίες. Αν έχει πολύ ζέστη, ψυχολογική λόγοι, στρες. Εξαρτάται από τον ίδιο αθλητή τι τρώει τι πίνει πως κοιμάται. Αν κάνει ζωή αθλητική. Υπάρχει το κομμάτι της τεχνικής ηγεσίες δηλαδή το πώς γυμνάζονται. Ανήκει και ένα κομμάτι στο ιατρικό. Τι συμπληρώματα τους δίνουμε. Όποτε δεν μπορείς να πεις ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο. Αυτά που συνέβησαν χθες δεν έχουν σχέση με τα εργομετρικά. Φυσικά όμως παίζει ρόλο και το πόσο προπονημένος είσαι».

Επηρεάζει η διαφορετική προπόνηση τις κράμπες; «Δεν νομίζω ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει».

Έχουν σχέση οι προηγούμενη τραυματισμοί; «Ο προηγούμενος τραυματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση νέου. Όπως ο Παπαδόπουλος  ο  Γιάννης που δεν ήταν έτοιμος για να δεχθεί την μεγάλη ένταση του χθεσινού αγώνα».

Για να πει στην συνέχεια: «Έχουμε μία συγκέντρωση και το θέμα θα λυθεί άμεσα. Θα πρέπει να δώσω και εγώ κάποια πράγματα, κάποια στοιχεία και όλοι μαζί να καθίσουμε κάτω και να βρούμε την λύση. Είναι θέμα και των ίδιων τον ποδοσφαιριστών. Τον τελευταίο καιρό δέχονται μεγάλη πίεση. Και αυτή η ένταση βγαίνει και στο γήπεδο. Έχουν τρομερό άγχος. Αυτή ή νίκη. Πότε θα έρθει τι θα πουν μετά. Επηρεάζει σημαντικά. Στην συνάντηση θα είναι οι προπονητές το ιατρικό τιμ θα τα βάλουμε κάτω για να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα».

Για τον Τριανταφυλλάκο: «Θα χάσει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Στο επόμενο θα τον έχουμε».

Για τον Κύργια: «Πάει καλά είναι οριακός για το ματς με τον Πανιώνιο» ενώ για τον Ρένια: «Έχει σοβαρό διάστρεμμα».

Για τους Τάτο, Ψυχογιό, Παπαδόπουλο: «Δεν έχουμε ανησυχία. Αν και αυτό που έζησα χθες ήταν πρωτοφανές».

To Top