Εισαγγελέας στη ΝΕΡΙΤ για πλαστά πιστοποιητικά

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας μπαίνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ξένης γλώσσας από υποψηφίους στο διαγωνισμό προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ. Η προισταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Αφορμή στάθηκε μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ για την πιστοποίηση των «προσόντων» που επικαλέστηκαν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού προκειμένου να πετύχουν τα αναγκαία μόρια που απαιτούνται για τις προσλήψεις.

Περίεργες συμπτώσεις που οδηγούν σε ενδεχόμενα συμπεράσματα για μαϊμού πιστοποιητικά κατήγγειλε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχ. Κουρουτός. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουτός κατήγγειλε ότι: «Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν …γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά!».

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, αφού επισημαίνει ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, τονίζει ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη του προσωπικού της».

Πηγή: thetoc.gr

 

To Top