ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Εκδικάστηκε στο CAS η προσφυγή Παναθηναϊκού για Νίνη, αύριο η σειρά του Άρη για Ίμπε με… αντίθετα επιχειρήματα!

Το πρωί της Τετάρτης (30/9) εκδικάστηκε από το CAS, η – από τις 20 Μαΐου 2020 – προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά της FIFA και της Πάρμα, για τον Σωτήρη Νίνη. Τέλη Οκτωβρίου η απόφαση. Αύριο παίρνει… σειρά ο Άρης, αλλά με αντίθετα επιχειρήματα…

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν προσφύγει προ τεσσάρων μηνών στο Ανώτατο Αθλητικό-Διαιτητικό της Λωζάννης, με στόχο να προσβάλλουν την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA (απόφαση που κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό στις 29 Απριλίου), η οποία έκρινε πως η νέα εταιρική σύνθεση της Πάρμα, δεν “συνδέεται” με το παλιό σχήμα της που πτώχευσε το 2013.

Κι ως εκ τούτου, έδωσε τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να “σβήσει” το χρέος της προς τον Παναθηναϊκό, ύψους 472.200€, για τα τροφεία της μεταγραφής του Σωτήρη Νίνη το καλοκαίρι του 2012, που δεν είχαν καταβληθεί ποτέ από την Πάρμα. Ο Παναθηναϊκός ισχυρίζεται ότι έχει σχέση η παλιά με την νέα ΠΑΕ και ζητάει τα χρήματα.

Η ΠΑΕ Άρης θα βρεθεί αύριο ενώπιον του CAS για την υπόθεση Τζον Ίμπε. Με… αντίθετα επιχειρήματα, μια και βάσει του νόμου η παλιά ΠΑΕ, δεν έχει σχέση με την νέα και δεν μετακυλύονται τα χρέη από το ένα ΑΦΜ στο άλλο. Κάτι που επικύρωσε και ο νομικός της Superleague στην υπόθεση Ταυλαρίδη κατά ΟΦΗ. (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η απόφαση του CAS αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

 

 

To Top