ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελέγχει τη μοίρα του ο Άρης, με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα θα πετύχει τους στόχους του!

Ο Άρης μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, ελέγχοντας πλήρως τη μοίρα του για την Ευρώπη και την 2η θέση, καθώς αν και η απόδοσή του του μέχρι στιγμής στα πλέι οφ έχει σκαμπανεβάσματα, όλα κρίνονται από τον ίδιο.

H βαθμολογία αυτή τη στιγμή:

Το πρόγραμμα των τεσσάρων αγώνων που απομένουν:

7η αγωνιστική (05/05)

Άρης – Ολυμπιακός (17:15)

Παναθηναϊκός – Αστέρας

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική (09/05)

ΠΑΟΚ – Άρης (15:00)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

9η αγωνιστική (12/05)

Άρης – Παναθηναϊκός (19:30)

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

10η αγωνιστική (16/05)

ΑΕΚ – Άρης (19:30)

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή με την έναρξη των playoffs και των playouts, σε περίπτωση που προκύψει ισοβαθμία δεν μετρούν τα επιπλέον παιχνίδια, αλλά το σύνολο κανονικής σεζόν και εξτρά διαδικασίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 3 κριτήρια που διαχωρίζουν τις ομάδες σε περίπτωση ισοβαθμίας:

  1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά)
  2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά)
  3. Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος

Σε σχέση με τις ενδιαφερόμενες ομάδες, μόνο ένα ζευγάρι έχει “κλείσει” τα παιχνίδια του. Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό δίνει προβάδισμα στους “πράσινους” σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού έχουν 2 νίκες και μία ήττα, πλην του 0-0 στην Τούμπα.

Όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια θα περιμένουν να δώσουν τον αγώνα που απομένει για να δουν πού ευνοούνται και που υπολείπονται.

Στην ήδη υπάρχουσα ισοβαθμία Άρη και ΠΑΟΚ, επικρατεί ισορροπία τόσο στους βαθμούς στα μεταξύ τους, όσο και στα γκολ, με συνέπεια να εμπίπτει στο 3ο κριτήριο, που αφορά την καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, που ευνοεί τον Άρη.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ακόμα ο αγώνας της Τούμπας στις 9 Μαΐου που θα αναδείξει οριστικά νικητή στην ισοβαθμία, όπως θα συμβεί και με τα υπόλοιπα παιχνίδια που εκκρεμούν στις τελευταίες 4 αγωνιστικές της σεζόν.

Άρης – 58 βαθμοί

Πρόγραμμα: Ολυμπιακός (Μ), ΠΑΟΚ (Ε), Παναθηναϊκός (Μ), ΑΕΚ (Ε)

Με ΠΑΟΚ: Άρης – ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ – Άρης 2-2, Άρης – ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ – Άρης 9/5 Σύνολο βαθμών: 4-4

Με Παναθηναϊκό: Παναθηναϊκός – Άρης 0-1, Άρης – Παναθηναϊκός 0-1, Παναθηναϊκός – Άρης 1-2, Άρης – Παναθηναϊκός 12/5 Σύνολο βαθμών: 6-3

Με ΑΕΚ: Άρης – ΑΕΚ 0-1, ΑΕΚ – Άρης 0-2, Άρης – ΑΕΚ 1-3, ΑΕΚ – Άρης 16/5 Σύνολο βαθμών: 3-6

To Top