Μπέισμπολ: Ενίσχυση με… φόντο τα πλέι-οφ

Ο Άρης στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έφερε στο ρόστερ του τρεις κοινοτικούς παίκτες από τη Βουλγαρία και μαζί με την εγχώρια μεταγραφή του διεθνή αθλητή, Γιώργου Λεμπέση (έχει στεφθεί Πρωταθλητής 6 φορές και 2 φορές Κυπελλούχος με την προηγούμενη του ομάδα Μαρούσι 2004), κλείνει το ρόστερ του. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος θέλει να εξασφαλίσει αρχικά την είσοδό του στην πρώτη τετράδα τον Playoffs και στη συνέχεια να διεκδικήσει την είσοδό του στα τελικά του θεσμού.

Να σημειωθεί ότι όλες οι μεταγραφές έγιναν με όλα τα επίσημα χαρτιά που πρέπει να φέρει ένας αθλητής για να θεωρείτο έγκυρος στην Ομοσπονδία (ΕΦΟΜ) και αφού βέβαια ελέγχθηκαν και από την νέα διοίκηση του Α.Σ., όπου με την επίβλεψη της νέας Γ.Γ. της ομάδας κ. Παπαδημητρίου αλλά κυρίως με την καθοδήγηση και του νέου Προέδρου κ. Παπαγεωργίου οι 4 αυτοί αθλητές ανήκουν πλέον στο δυναμικό του Μάνατζερ της ομάδος Γιάννη Σαραντίδη. Πρόκειται για τους:

  • Martin Andonov: Pitcher – Infield
  • Krum Temelkov: Catcher
  • Aleksantar Blagoev: Pitcher – Infield
  • Γιώργος Λεμπέσης: Sortstop

Σάββατο 28 Ιουνίου: Άρης Θεσσαλονίκης – Ηγέτες Βουλιαγμένης: 10-0

Μία από τις πληγές που είχε ο Άρης αμυντικά στη θέση του Pitcher φαίνεται ότι καλύφθηκε αφού μία εκ των μεταγραφών ο Martin Andonov ανέλαβε το δύσκολο έργο στο παιχνίδι του Σαββάτου και το έφερε εις πέρας έχοντας και 12 Strike Outs απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες επιθετικά (αν όχι η καλύτερη επιθετικά στην Ελλάδα) και με βοήθεια από την άμυνα με 1 μόλις λάθος (4 είχαν οι Ηγέτες) κατάφερε να κρατήσουν το μηδέν στο παθητικό και με υπομονή στην επίθεση έχτισε τη διαφορά των 10 πόντων που χρειαζόταν για να τελειώσει το παιχνίδι την 7η αλλαγή. Επιθετικά ο Άρης έδειξε χαρακτήρα έχοντας 3 παίχτες της με δύο καθαρά χτυπήματα ο καθένας (Χατζημιλιούδης, Κουμπούνης, Temelkov). Πολύ καλή παρουσία από την αντίπαλη ομάδα είχε ο Κυριάκος Κουρτζόγλου όπου σημείωσε 2 καθαρά χτυπήματα (4 συνολικά είχαν οι Ηγέτες).

Κυριακή 29 Ιουνίου: Άρης Θεσσαλονίκης – Ευρυάλλη Γλυφάδας: 23-9

Στο κυριακάτικο παιχνίδι ο Άρης ανέβασε στη θέση του pitcher το καλύτερο όπλο που είχε μέχρι τώρα τον Δημήτρη Γαζή όπου για 4 αλλαγές που του δόθηκε να πετάξει τη μπάλα ανταπεξήλθε στο δύσκολο αυτό έργο και επιβεβαίωσε την πολύ καλή του φετινή πορεία. Στην 5η αλλαγή με το σκορ 8-4 υπέρ του Άρη τον αντικατέστησε ο 15χρονος Αντώνης Καρούνης ο οποίος όμως τα βρήκε σκούρα μιας και η ομάδα της Ευρυάλλης έδειξε χαρακτήρα ομάδας και έκανε την ανατροπή περνώντας μπροστά με 8-9. Στη θέση του pitcher μπήκε ο Blagoev όπου έδωσε νέα πνοή στον Άρη και στις 5 αλλαγές που έπαιξε έβγαλε 7 παίχτες της Ευρυάλλης Strike out. Χρειάστηκαν να περάσουν άλλες δύο αλλαγές για να ξανά πάρει ο Άρης τα ηνία του αγώνα όπου σημειώνοντας 4 πόντους στην 8η αλλαγή και 11 πόντους στην 9η πλέον χωρίς άγχος έφτασε το παιχνίδι στο τελικό σκορ 25-9. Επιθετικά ο Άρης ξεχώρισε με τον Temelkov (6 καθαρά hits), και με άλλους 4 αθλητές να έχουν από 3 hits. Η αξιόμαχη ομάδα της Ευράλλης είχε σε πολύ καλή ημέρα τον αρχικό της pitcher Άγγελο Αργυρόπουλο όπου εκτός από τα 2 χτυπήματα που είχε κράτησε με το ρυθμό του χαμηλά την επίθεση του Άρη. Άξιο συμπαραστάτη είχε και τον Στάθη Μπαρτζώκα όπου σημείωσε 3 καθαρά hits.

Μετά τη καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος ο Άρης ρίχνετε στους αγωνιστικούς χώρους στις 27 Σεπτεμβρίου κόντρα στο Μαρούσι 2004 και την επόμενη ημέρα (28 Σεπτεμβρίου) κόντρα στην ομάδα της Ολυμπιάδας.

To Top