Επείγουσα έρευνα της UEFA για το φιάσκο του τελικού και πλαστά εισιτήρια!

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (30/5) την έναρξη μιας «ανεξάρτητης έρευνας» για το φιάσκο ασφαλείας που συνόδευσε τον τελικό του Champions League στο Stade de France το Σάββατο (28/5).

Το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου «μια ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα γύρω από τον τελικό του Champions League», εστιάζοντας στα «χιλιάδες πλαστά εισιτήρια» που μπλόκαραν «τα τουρνικέ στις πλευρικές κερκίδες που προορίζονταν για τη Λίβερπουλ».

Η UEFA δεσμεύτηκε να «εξετάσει τη λήψη αποφάσεων, τις ευθύνες και τη συμπεριφορά όλων των μερών που εμπλέκονται στον τελικό».

Η έρευνα ανατέθηκε σε μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Πορτογαλίας Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες.

Το βράδυ του Σαββάτου η αδυναμία έγκαιρης εισόδου των θεατών με εισιτήρια όχι μόνο καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα κατά 36 λεπτά, αλλά δημιούργησε σκηνές χάους γύρω από το γήπεδο.

Ακολούθησε απόπειρα εισβολής από άτομα χωρίς εισιτήριο, φιλάθλους – συμπεριλαμβανομένων παιδιών – που αντιμετωπίστηκαν βίαια από την αστυνομία ή έπεσαν θύματα κλοπής. «Ήταν απολύτως φρικτό» αυτό που συνέβη γύρω από το Stade de France το Σάββατο, δήλωσε στο κανάλι Sky News ο Βρετανός βουλευτής Ιαν Μπερν.

To Top