Η Βαλένθια απέλυσε τον… πρόεδρό της γιατί τα “έχωσε” σε ιδιοκτήτη και παίκτες

Τέλος στη συνεργασία της με τον πρόεδρο, Ανίλ Μέρθι, αποφάσισε να δώσει η Βαλένθια, μετά από τη διαρροή ηχητικού στο οποίο ακουγόταν να καταφέρεται με απαξιωτικά σχόλια κατά του ιδιοκτήτη αλλά και ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Στα μέσα Μαΐου η ισπανική εφημερίδα “Super Deporte” άναψε φωτιές στην Βαλένθια, με τη δημοσίευση ενός ηχητικού video από ιδιωτικό δείπνο στο οποίο είχε παραστεί ο πρόεδρος Ανίλ Μέρθι τον περασμένο Απρίλιο, όπου τα έβαλε με… πολύ κόσμο.

Μεταξύ αυτών ο ιδιοκτήτης την Βαλένθια, Πίτερ Λιμ, με τον Μέρθι να φέρεται να μιλάει απαξιωτικά για τον ισχυρό άνδρα των νυχτερίδων αλλά και να απειλεί να εξοντώσει σε επικοινωνιακό επίπεδο πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας σε περίπτωση που επέλεγαν να αποχωρήσουν από τον σύλλογο.

Στο ίδιο ηχητικό, έβαζε στο στόχαστρό του και δύο ομάδες της Premier League, χαρακτηρίζοντας “πόλεις σκ@@@” τις Λίβερπουλ και Νιούκαστλ, με τα συγκεκριμένα λόγια να φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Μέρθι αλλά και τον ίδιο τον σύλλογο.

Όταν έγινε η αποκάλυψη, ακολούθησε στήριξη προς τον πρώην διπλωμάτη, όμως αυτή είχε ημερομηνία λήξης, με τους Βαλενθιάνους να συγκαλούν διοικητικό συμβούλιο και να ανακοινώνουν την απόλυσή του από τη θέση του προέδρου, που κατείχε από το 2017, διαχωρίζοντας μάλιστα τις προσωπικές του απόψεις από το σύλλογο.

“Το διοικητικό συμβούλιο έχει την άποψη ότι απαιτείται αλλαγή στην ηγεσία, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των οπαδών και της κοινότητας και να μπει στο δρόμο των επιτυχιών η Βαλένθια”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται πως πολύ σύντομα θα υπάρχει ενημέρωση για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχτεί στον προεδρικό θώκο.

To Top