ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστολή στο PRESSARIS: “Η καταστροφή έχει ονοματεπώνυμα”

Από τον 17χρονο φίλο αναγνώστη του PRESSARIS, Ζαφείρη Κωνσταντινίδη, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Η καταστροφή έχει ονοματεπώνυμα

Μετά από την απόφαση που λήφθηκε, ο Άρης είναι αναγκασμένος να υποστεί τον γολγοθά της τρίτης εθνικής για ακόμη μια χρόνια. Αυτή ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη που μπορούσε να φανταστεί ο Αρειανός κόσμος στην αρχή της περυσινής χρονιάς. Άλλη μια μαύρη σελίδα γράφτηκε στο κατά τα άλλα σπουδαίο βιβλίο του Άρη. Οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην εξέλιξη αυτή είναι πολλοί και είναι απαραίτητη εκτός από την αναφορά τους και η ανάλυση τους.

Αρχικά, ο Δημήτρης Καλαιτζίδης έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την δυσχερή κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο σύλλογος. Όπως φάνηκε η αγωνιστική και διοικητική διαχείριση που έκανε ήταν λανθασμένη και στοίχισε πολύ στην ομάδα. Πιο συγκεκριμένα ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2014-2015 αποδείχθηκε πρόχειρος και ελλειμματικός καθώς μέχρι την έλευση Γαλανού ο Άρης δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή κάνοντας μάλιστα ντροπιαστικές ήττες. Ακόμη, με πρωτοβουλία του Καλαιτζίδη ο Άρης φορτώθηκε δύο ποδοσφαιριστές που δεν δικαίωσαν ούτε τις προσδοκίες του τελευταίου (Σανια,Εν Λουντουλου).

Στο δεύτερο πέρασμα από την ομάδα ως τεχνικός διευθυντής αρχικά και στην συνέχεια ως προπονητής , ανέλαβε την ομάδα στην 1η θεση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς όμως να καταφέρει να τη διατηρήσει στην κορυφή κάτι που τελικά στοίχησε από τον Άρη την αγωνιστική άνοδο. Θεωρώ, ότι ένας προπονητής είναι λογικό να επιδιώξει να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που τους εμπιστεύεται και έχει καλύτερη συνεργασία αλλά η απόφαση του Καλαιτζίδη να μετατρέψει τον Άρη σε Βεροια και Νεα Σαλαμινα προξενεί πολλά ερωτήματα , στα όποια οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Επίσης η απόφαση να προσλάβει τον Ντομπρασίνοβιτς ως πρώτο προπονητή υποτιμάει την νοημοσύνη του κόσμου. Γενικά, όμως η συμπεριφορά του δίχασε των κόσμο αλλά και τους παίκτες. Δεν έδωσε, τα περιθώρια να δημιουργηθεί ένα υγιές ποδοσφαιρικό κλίμα εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Επιπρόσθετα, ο δεύτερος βασικός στόχος του Άρη που ήταν η εκκαθάριση όχι μόνο δεν υλοποιηθεί αλλά απέτυχε παταγωδώς καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση. Τέλος, η έλλειψη διοικητικής εμπειρίας στο παρασκήνιο στέρησε από τον Άρη σε μεγάλο βαθμό την άνοδο.

Ο άνθρωπος που έχει σχεδόν ισομερή ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη που πήρε η χρονιά είναι ο πρόεδρος του ΑΣ Τάσος Οικονόμου. Ως πρόεδρος του ερασιτέχνη είχε την ευθύνη να δώσει τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος στον καταλληλότερο. Όπως απεδείχθη  κάτι τέτοιο δεν συνέβη . Άρα, καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία και μεγάλη ευθύνη έχει και ο Τ.Οικονομου. Γενικά, όμως η διοικητική αστάθεια που επικρατούσε στον Ερασιτέχνη αλλά και η άγνοια που δήλωνε κατά την διάρκεια της χρονιάς για ουσιώδη θέματα που αφορούν την ομάδα είναι αδικαιολόγητη. Πιστεύω, ότι ο κ.Οικονομου δεν είναι ο άνθρωπος που ‘’εκφράζει’’ τα όνειρα που έχει ο κόσμος για την ομάδα.

Όμως καθοριστικό παράγοντα για την αποτυχία της ομάδας αποτέλεσαν συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε τα οποία δεν φρόντιζαν να δίνουν στον κόσμο της ομάδας ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει και επεδίωξαν να θολώσουν τα μάτια του Αρειανού. Τέλος, ο απλός και χιλιοταλαιπώρημενος λαός του Άρη έχει τις δικές του αναλογικές ευθύνες καθώς όπως πάντα δεν αναγνώρισε από την αρχή την ανικανότητα ορισμένων ανθρώπων να ηγηθούν και μάλιστα τους υποστήριξε θεωρώντας ότι είναι αψεγάδιαστοι. Η κριτική εκ του ασφαλούς όμως δεν είναι ποτέ μια ώριμη στάση.

     Συμπερασματικά, η κρίση που βιώνει ο Αρης είναι πολυπαραγοντική και οφείλουμε πλέον σαν κόσμος του Άρη να αντιμετωπίσουμε την εσωστρέφεια, την πονηριά, την ανικανότητα πράγματα δηλαδή που αποτελέσουν και αποτελούν μέχρι και σήμερα την μάστιγα του Άρη και είναι η βασική αιτία της καταστροφής. Διαφορετικά, η κατρακύλα μπορεί να έχει και συνέχεια…”

 

To Top