Επιστολή φιλάθλου του Άρη στο PRESSARIS: “Έργα και ημέραι του Μιλίνκοβιτς στον Άρη”

Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά σαν PRESSARIS μια επιστολή φιλάθλου του Άτη και αναγνώστη της ιστοσελίδας, που αναφέρεται στις πρώτες μέρες παρουσίας του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στην ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Ανέστης Κ. θέλησε να καταγράψει τις σκέψεις του για τον Άρη που βλέπει και το PRESSARIS του δίνει την ευκαιρία να τις μοιραστεί με όλους τους φιλάθλους του Άρη. Εννοείται πως οποιαδήποτε επιστολή αναγνώστη γίνεται δεκτή και θα δημοσιεύεται!

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

“Έργα και ημέραι του Μιλίνκοβιτς στον Άρη”

Μέσα από μια σειρά παρατηρήσεων θα προσπαθήσω να καταθέσω την γνώμη μου για τον Μιλινκοβιτς και για το τι άλλαξε στον Άρη έως τώρα.

Τακτική

Ο Άρης στο θέμα της τακτικής, πριν έρθει ο Σέρβος, έπαιρνε μονίμως κάτω από την βάση. Ήταν μια ομάδα που δεν είχε πλάνο και δεν δημιουργούσε ευκαιρίες και ανασταλτικά κάθε στημένη φάση, κάθε αντεπίθεση του αντιπάλου προκαλούσε… ταχυκαρδίες στους Αρειανούς. Ο Σέρβος κατάφερε να δώσει στην ομάδα το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν. Η ομάδα επί ημερών του δημιουργεί ευκαιρίες και στον αντίποδα οι αντίπαλοί της δεν φτιάχνουν φάσεις. Επί Χατζηνικολάου στα τρία πρώτα ματς πρωταθλήματος η ομάδα δέχθηκε έξι γκολ, ενώ στα πέντε που κάθεται στον πάγκο ο Μιλίνκοβιτς έχει δεχθεί μόλις τέσσερα (στο πρωτάθλημα πάντα).

Ψυχολογία

Με την βοήθεια του Μιλίνκοβιτς, ο οποίος με τον χαρακτήρα και το χαμηλό προφίλ του και προπαντός με την σοβαρότητα και την εργατικότητα του έχει κερδίσει τους πάντες, οι φοβισμένοι και χωρίς αυτοπεποίθηση νεαροί παίκτες του Άρη πίστεψαν στους εαυτούς τους και βγάζουν αυτό που πραγματικά μπορούν. Το βλέπεις στις μεταβιβάσεις τους, το βλέπεις στις κινήσεις τους στο γήπεδο… Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν σιγά σιγά τα θετικά αποτελέσματα.

Τρανή απόδειξη για την εκτίμηση των παικτών στο πρόσωπο του Μιλίνκοβιτς είναι τα μελιστάλαχτα λόγια των παικτών. Πραγματικά, ο Σέρβος κατάφερε να ξυπνήσει τον τσαμπουκά των πιτσιρικάδων, να πεισμώσει τους μεγαλύτερους αλλά κυρίως να κερδίσει τον σεβασμό τους. Επίσης, σε ότι αφορά τους πιο έμπειρους παίκτες βλέπουμε άλλον Πουλίδο επί Μιλίνκοβιτς, άλλον Ουντότζι και σιγά σιγά όλοι οι έμπειροι ανεβάζουν την απόδοση τους.

Σεβασμός

Έχει καταφέρει να επιβάλει την αγωνιστική πειθαρχία. Βλέπεις μια ομάδα που παίζει ομαδικά, συγκεντρωμένα, βλέπεις παίκτες να εμπιστεύονται και να ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές και τις συμβουλές του. Με την παρουσία του έχει ανεβάσει την διάθεση και την θέληση των παικτών κάτι που δείχνει ότι τους ενέπνευσε και έχει καταφέρει να τους κάνει να νιώθουν την φυσιογνωμία του σαν… πατρική. Μεγάλη απόδειξη το χειροκρότημα των παικτών στον προπονητή μετά το μάτς με την Βέροια.

Στημένες φάσεις

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην δουλειά του Μιλίνκοβιτς στις στημένες φάσεις κάτι που κανείς δεν ανέφερε. Ο Άρης τις πρώτες αγωνιστικές είχε τρομερά προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα, δεχόταν αστεία γκόλ από στημένες φάσεις, όμως επί ημερών Μιλίνκοβιτς αυτό άλλαξε, με αποκορύφωμα την εξαιρετική παρουσία της ομάδας στον συγκεκριμένο τομέα στο παιχνίδι με την Βέροια. Τι κι αν ο Βοσκάκης έδινε το ένα φάουλ μετά το άλλο γύρω από την περιοχή; Η άμυνα αντιδρούσε εξαιρετικά και όταν σε μια, δυο φάσεις υπήρξε αδράνεια ή μια καλή επιθετική προσπάθεια του αντιπάλου, υπήρχε ένας Διούδης “παρών” να κρατήσει την ομάδα. Η βελτίωση δεν ήταν μόνο αμυντική. Η ομάδα με Πανιώνιο και Βέροια, σε δυο σερί ματς σκόραρε από στημένες φάσεις. Πόσο καιρό είχαμε να το δούμε αυτό;

”Μεγαλώνει” το ρόστερ

Με την έλευση του ο Σέρβος δείχνει ότι θέλει να δώσει ευκαιρίες σε όλους, αν και έδειξε μια προτίμηση στους πιο έμπειρους ως τώρα. Έβγαλε από τον… πάγο τον Ψυχογιό, τον Μαργαρίτη, τον Νταμαρλή. Διαχειρίζεται άψογα τον Σταυρόπουλο ,ο οποίος κινδύνευε να “καεί”. Ο Σέρβος και τον ξεκούρασε αλλά και τον άφησε στον πάγκο δείχνοντας του ότι δεν πρέπει να επαναπαύεται στις μέχρι τώρα καλές του εμφανίσεις αλλά να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε σιγά σιγά κι άλλους παίκτες να μπαίνουν στο παιχνίδι, άλλωστε μιλάμε για μια πολύ μεγάλη σεζόν και δεν περισσεύει κανείς.

Διαχείριση παιχνιδιού

Σε όλα τα ματς, ακόμα και σε αυτά που έχασε ή δεν κέρδισε (όπως με την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό), βγήκε τακτικά νικητής. Σε όλα τα ματς επί Μιλίνκοβιτς (εκτός από το παιχνίδι στο κύπελλο) ο Άρης ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο, έπαιξε παιχνίδι υπεροχής και γι’ αυτό ήρθαν και τα αποτελέσματα. Είναι άλλη ομάδα επί Μιλίνκοβιτς ο Άρης.

Χαμηλών τόνων

Παρόλο που ο Άρης αρχίζει να ρολάρει ο Σέρβος κρατάει χαμηλούς τόνους και περιορίζει τα… ξεσπάσματα του. Αυτό προσπαθεί να το περάσει και στους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να τους το περάσει, να είναι ταπεινοί και να δουλεύουν σκληρά και όχι να παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό πρέπει να δίνεις εσύ πρώτος το παράδειγμα.

Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα για τον Άρη του Μιλίνκοβιτς. Σίγουρα ο Σέρβος θα προσθέσει κι άλλες πινελιές χρόνο με τον χρόνο και μακάρι να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στην συνέχεια από την ομάδα. Το ματς με τον Πλατανιά είναι κομβικό, το ξέρουν όλοι και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, αλλά αν το πάρει και αυτό ο Σέρβος, θα μιλάμε για… ανάσταση του Άρη.

Να είμαστε αισιόδοξοι και χαμογελαστοί και όλα θα πάνε καλά.

ΥΓ: Μακάρι να συνεχίσει το ίδιο καλά ο Μιλίνκοβιτς και να μην χαλάσει την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει και για τον χαρακτήρα του αλλά κυρίως για τις προπονητικές τους ικανότητες. Από αυτό το γεγονός μόνο κερδισμένος θα βγει ο Άρης, οπότε το ευχόμαστε, πιστεύω, όλοι οι Αρειανοί.

To Top