ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστροφή στη δράση 25 μέρες μετά με ματς… πρόκληση για δεύτερη νίκη κόντρα στον Προμηθέα! (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Ο Άρης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από 25 μέρες, υποδεχόμενος στο Αλεξάνδρειο σήμερα (17:00, ERTFLIX) τον Προμηθέα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Άρης έχει παίξει δύο αγώνες πρωταθλήματος και “χρωστάει” τρεις και ο Προμηθέας έχει παίξει έναν και “χρωστάει” τέσσερις” είναι στοιχείο που επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανονικότητα στις ομάδες και κατ’ επέκταση στο πρωτάθλημα.

Είναι προφανές ότι ο Άρης θα έχει θέμα αγωνιστικού ρυθμού γιατί μετά τη νίκη επί του Ηρακλή δεν έχει παίξει ούτε καν φιλικό και προπονείται 25 μέρες.

Σε λίγο καλύτερη μοίρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο Προμηθέας επειδή έπαιξε πιο πρόσφατα έναν αγώνα πρωταθλήματος, ενώ έχει και τις υποχρεώσεις του στο Γιούροκαπ.

Σε κάθε περίπτωση, οι κίτρινοι οφείλουν να κερδίσουν τον σημερινό αγώνα, για να κρατήσουν αλώβητη την έδρα τους και να στείλουν “μήνυμα” προς πάσα κατεύθυνση ότι φέτος δεν είναι ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.

Για να συμβεί αυτό και να διεκδικήσει ο Άρης τη νίκη σήμερα απέναντι σε μια ομάδα με περισσότερη ποιότητα (και ποσότητα), θα πρέπει να έχει σε καλή μέρα τα βασικά της στελέχη.

Αυτό δεν στοίχισε κόντρα στον Ηρακλή, όταν και πρωταγωνιστές έγιναν όσοι ήρθαν από τον πάγκο (Φλιώνης, Σλαφτσάκης, Κουζέλογλου, Λιτλ συν τον βασικό Ντεκόζι), όμως σήμερα θα πρέπει να… παρουσιαστούν (επιτέλους) οι Ντραγκίτσεβιτς, Σούλερ και Τσάλμερς.

Δίχως την εμπειρία και την ποιότητα αυτών των παικτών θα είναι δύσκολο ο Άρης να καταφέρει ό,τι κόντρα στον Ηρακλή, γιατί ο Προμηθέας έχει περισσότερες λύσεις από τους κυανόλευκους και εννοείται – ειδικά όταν μιλάμε για τον Άρη – πως παίζει πάντα ρόλο το γεγονός ότι οι κερκίδες θα είναι άδειες.

To Top