Η αγάπη «τρέφεται» με πράξεις… Είναι αργά για δάκρυα Κόκε (photos)

13 Απριλίου 2011… Ο Σέρχιο Κόκε βρίσκεται μπροστά στα μικρόφωνα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μετά από πέντε χρόνια αποχαιρετάει το… “σπίτι” του, με δάκρυα στα μάτια, σε μια συνέντευξη που πέρασε για πάντα στην νεότερη ιστορία των κίτρινων.

18 μήνες μετά και ενώ προηγήθηκαν δυο προσπάθειες από τον ίδιο για να επιστρέψει, δεκάδες… συναγερμοί στον κόσμο του Άρη με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δηλώσεις, «σημάδια» αγάπης και αφοσίωσης στον σύλλογο, μια επιστολή στη ΦΙΦΑ (ζητάει 40.000 ευρώ από δεδουλευμένα με τον Άρη) προάγγελος νομικών αντιδικιών ήρθε να προσγειώσει ανώμαλα φίλους και εχθρούς του Ισπανού. Άλλωστε ο «αρχηγός» είχε μπόλικους από αυτούς. Και πιστούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός, του οποίου οι σχέσεις με τον Άρη είχαν για πρώτη φορά ραγίσει όταν αποχώρησε από το ξενοδοχείο της ομάδας, αφού «κόπηκε» από την αποστολή του αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο του 2011 από τον Γιάννη Μιχαλήτσο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου εξήγησε την απόφασή του για να μεταγραφεί στην Χιούστον Ντίναμο.

«Θα προσπαθήσω να αντλήσω δύναμη αν και δεν μπορώ. Πίστευα ότι θα άντεχα. Εχω βαθιά συναισθήματα και δεν είναι ψεύτικα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για το ότι μου έχει προσφέρει σε αυτόν τον σύλλογο. Αυτή η ομάδα με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και μετά σαν ποδοσφαιριστής. Μία ομάδα που σε κάνει να νιώσεις βαθιά συναισθήματα λόγω των οπαδών που διαθέτει. Δυστυχώς όμως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο προέκυψε μία πρόταση που θα είναι ένα καλό βήμα για την ζωή μου και την οικογένειά μου. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και να του πω ότι έδωσα τα πάντα ακόμη και σε αγώνες που συμμετείχα παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών. Έχασα ελάχιστα παιχνίδια. Ελπίζω κανείς να μην έχει να μου καταλογίσει κάτι απέναντι στον σύλλογο”, δήλωσε δακρυσμένος ο Κόκε.

Οι φωτογραφίες του δακρυσμένου Κόκε έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, έγιναν… αφίσες, wallpaper, φωτό στα προφίλ εκατοντάδων αρειανών.

Μετά από οκτώ μήνες, τον Ιανουάριο του 2012, ο Κόκε προσπάθησε να ρίξει γέφυρες και να επιστρέψει, ερχόμενος όχι από τις ΗΠΑ, αλλά από τον Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου βρήκε ποδοσφαιρικό καταφύγιο. Ήταν μια ανάσα από το να επιστρέψει. Αυτό δεν έγινε για δυο λόγους: ο Άρης δεν είχε φορολογική ενημερότητα, ενώ υπήρχαν στο τραπέζι δυο επιταγές 650.000 ευρώ, οι οποίες έπρεπε να καλυφθούν από τον Ισπανό ως αποζημίωση για το «σπάσιμο» του συμβολαίου του.

Από κείνο τον Ιανουάριο φτάσαμε στον Αύγουστο του 2012. Ο Κόκε έβαλε λυτούς και δεμένους για να επιστρέψει. Προηγήθηκε ένα θρίλερ επαφών και συζητήσεων, αλλά η «πόρτα» του Άρη ήταν κλειστή.

Προφανώς η στάση αυτή τον πλήγωσε. Άλλοι, πάλι λένε ότι παρασύρθηκε από τον άνθρωπο που ήταν μαζί του εκείνον τον Αύγουστο στο ξενοδοχείο της Αθήνας και προχώρησε στις ενέργειες προς την ΦΙΦΑ.

Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που ο Άρης έχει βυθιστεί σε χρέη 25 εκατομμυρίων ευρώ, η αγάπη «τρέφεται» με πράξεις. Αλλιώς είναι αργά για δάκρυα… Για όλους! Ειδικά τώρα που ο Άρης ανεβαίνει τον δικό του “Γολγοθά”.

To Top