Η αγωνία των ΠΑΕ για τις άδειες εξέδρες και τα χαμένα έσοδα από διαρκείας και εισιτήρια…

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος και η ολοκλήρωσή του θα γίνει με κλειστές τις θύρες των γηπέδων για τους φιλάθλους. Αυτό θεωρείται δεδομένο! Το μεγάλο ερώτημα και για το οποίο κανείς δεν έχει απάντηση μέχρι στιγμής είναι η επόμενη σεζόν…

Ορισμένα πρωταθλήματα, ωστόσο, ανά την Ευρώπη άφησαν να εννοηθεί ότι η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων θα διαρκέσει για όλο το υπόλοιπο του 2020. Αν κάτι τέτοιο συμβεί στην Ελλάδα, τότε είναι δικαιολογημένος ο έντονος προβληματισμός και η μεγάλη αγωνία των ομάδων της Super League.

Χαμένοι σε αυτό θα είναι όλες οι ομάδες. Είτε οι “μεγάλες”, είτε οι “μικρές”. Για παράδειγμα οι τέσσερις πρώτοι με πενταψήφιο αριθμό στον μέσο όρο των εισιτηρίων, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης χάνουν όχι μόνο τα έσοδα από τα εισιτήρια το διάστημα που ισχύσει κάτι τέτοιο, αλλά και τα έσοδα από τα διαρκείας. Καμία ομάδα δεν ξέρει αν θα υπάρχει λόγος να εκδώσει το καλοκαίρι διαρκείας και φυσικά τι πρέπει να υπολογίζει για τις τιμές αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν ο φίλαθλος στην Ελλάδα δίνει 10 ευρώ για ένα εισιτήριο, στα ταμεία της ομάδας εισρέουν περίπου 6 ευρώ. Τα υπόλοιπα πάνε σε φόρους, ΕΠΟ, διάφορες αρχές κτλ. Αρα το «καθαρό» ποσό που θα χαθεί είναι το 55% με 60% των συνολικών εισπράξεων.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως για τις “μικρομεσαίες” ομάδες του πρωταθλήματος της Super League, τα χαμένα έσοδα από τα εισιτήρια για την επόμενη σεζόν, εφόσον ισχύει η απαγόρευση φιλάθλων είτε για όλο το 2020 είτε και για περισσότερο, ενδεχομένως να φτάσει τα 300.000 ευρώ. Φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημία για τις ομάδες που στην Ελλάδα παραδοσιακά γεμίζουν το γήπεδό τους…

 

 

To Top