Η “ανάγνωση” του ΟΑΚΑ και το βελτιωμένο κλίμα για τη συνέχεια

Ο πρώτος βαθμός του Άρη μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης έχει πολλαπλές αναγνώσεις, κέρδη, αλλά και επιφυλάξεις για την ομάδα που χτίζεται με τόσα προβλήμαατα…
Η προετοιμασία για τον αγώνα με την Κέρκυρα άρχισε το πρωί της Τρίτης, με το κλίμα στους κόλπους της ομάδας να είναι εμφανώς βελτιωμένο. Από τα πρώτα και βασικά στοιχεία την δεδομένη περίοδο είναι η ψυχολογία.
Στο σημείο αυτό η ομάδα πήρε πόντους, αφενός γιατί κατάφερε να φύγει έστω με τον ένα βαθμό από έναν αντίπαλο που ήθελε όσο τίποτα τη νίκη, αφετέρου κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι η απόδοση της ομάδας ήταν κάτω του μετρίου.
Η άλλη ανάγνωση έχει να κάνει με την γενικότερη εικόνα του Άρη. Ασφαλώς, κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας. Ο Άρης έδειξε πως έχει ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να αποκτήσει ομοιογένεια.
Κανείς ωστόσο δεν πρέπει αν ξεχνάει πως φέτος μιλάμε για έναν διαφορετικό Άρη. Μια ομάδα που έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της σε σχέση με πέρσι.
Μια ομάδα που περιμένει να πάρει βοήθειες από τους έμπειρους, αλλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Οι «παλιοί» δεν έχουν βρει τους ρόλους τους, οι ξένοι είναι ακόμα αγωνιστικά ανέτοιμοι.
Ο βαθμός στο ΟΑΚΑ είναι κέρδος για πολλούς λόγους. Αρκεί να εκτιμηθεί σωστά η προβληματική εικόνα κυρίως του πρώτου ημιχρόνου. Επίσης, ο βαθμός δεν δίνει μόνο στους παίκτες ψυχολογία αλλά και στον κόσμο, ο οποίος περιμένει το… κλικ για να αρχίσει να εμπιστεύεται και πάλι την ομάδα του.
To Top