ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανεδαφική λύση του Γουλιέλμου και η ώρα να ανοίξει τα χαρτιά του ο ΑΣ Άρης

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται το μπασκετικό τμήμα, καθώς το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Άρης συνεχίζει και βρίσκεται στον… αέρα.

Μέχρι στιγμής η θετική διάθεση του Δημήτρη Γουλιέλμου για την παραχώρηση των μετοχών παραμένει μόνο στα λόγια και το ζήτημα της πράξης δείχνει να βρίσκεται ακόμα μακριά. Οι μέρες περνούν και ο Άρης δεν έχει κανένα περιθώριο για χάσιμο χρόνου, καθώς πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα, αρχής γενομένης από το διοικητικό και έπειτα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα -χωρίς να είναι ακόμα δεσμευτική και οριστική η ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, ο Άρης, όπως και κάθε ΚΑΕ της Basket League, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για να συμπληρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτούνται ως εγγυητική για τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τα κριτήρια που ψήφισε η λίγκα. Συν τοις άλλοις οι “κιτρινόμαυροι” πρέπει να κλείσουν και τις οφειλές που υπάρχουν από τη φετινή σεζόν και ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ!

Σήμερα που μιλάμε, άνθρωπος που να βάζει χρήματα από την τσέπη του στην ΚΑΕ Άρης δεν υπάρχει. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος παραμένει ανενεργός οικονομικά και διοικητικά από τον περασμένο (τουλάχιστον) Δεκέμβριο διατηρώντας τον τίτλο του μεγαλομετόχου μόνο τυπικά, χωρίς ουσία.

Ο τελευταίος, μέσω δήλωσής του στο PRESSARIS τόνισε πως αναζητεί μια «λύση, βιώσιμη και πραγματική που να προέρχεται από την οικογένεια του Άρη», όμως δείχνει με τα λόγια και με τις (μη) πράξεις του πως προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μόνο για κάτι που ο ίδιος γνωρίζει και πιστεύει…

Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανεδαφική. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί την έδρα του Άρη και η όποια αναζήτηση πιθανής λύσης, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση των «κιτρινόμαυρων» και με ανθρώπους που βρίσκονται πρώτα απ’ όλα δίπλα στην ομάδα.

Το πρώτο βήμα είναι να έρθει ο κ. Γουλιέλμος στη Θεσσαλονίκη και να συζητήσει με τα μέλη της ΚΑΕ και του ΑΣ Άρης το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών. Η πρόθεση και η καλή διάθεση υπάρχει, όμως από το να γίνει πράξη απέχει πολύ. Ο Άρης «καίγεται» και δεν μπορεί να περιμένει άλλο, αφού πρέπει να προχωρήσει μεταξύ άλλων ο αγωνιστικός σχεδιασμός, με τον Σάββα Καμπερίδη και τους υπάρχοντες παίκτες να περιμένουν τις εξελίξεις.

Όσον αφορά τη στάση της ΚΑΕ και του ΑΣ Άρης; Οι επικεφαλής έχουν σημειώσει πως υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο κρατούν μυστικό και θα το παρουσιάσουν στην επόμενη ΓΣ του Ερασιτέχνη. Μήπως ήρθε η ώρα για να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να δείξουν, αν όχι στον κόσμο, στον Δημήτρη Γουλιέλμο, και να τον πιέσουν και με αυτόν τον τρόπο να παραχωρήσει τις μετοχές χωρίς κάποιο αντίτιμο όπως έχει αφήσει ο ίδιος να εννοηθεί ή τουλάχιστον δεν έχει συζητήσει ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η πίεση, πάντως, προς τον μεγαλομέτοχο ξεκίνησε και η αρχή έγινε από φίλους της ομάδας, που απαίτησαν με συνθήματα στα γραφεία του στην Αθήνα, αλλά και με ανακοίνωση να δώσει τις μετοχές. Μια κατάσταση που θυμίζει έντονα τα όσα είχαν γίνει προ δύο ετών με τον τότε μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη και τον Δημήτρη Γουλιέλμο πλέον να φαίνεται πως βρίσκεται στην ίδια θέση…

To Top