Η απάντηση του Ιωαννίδη για το γηπεδικό του Άρη

Απάντηση για όσα έγιναν σχετικά με τον σχεδιασμό των γηπέδων του Άρη έδωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης με αφορμή δημοσίευμα που υποστήριζε το… αντίθετο, ότι δεν έγινε τίποτα.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε πως “πρώτα απ’ όλα το σχετικό δημοσίευμα εμφανίζεται αναίτια 2,5 χρόνια αργότερα από τα γεγονότα και σε προεκλογική περίοδο, ο,τι και εάν αυτό σημαίνει και, φυσικά, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για την ιστορία αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζω τα παρακάτω:
Τον Σεπτέμβριο του 2009, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο Κέντρο Οινούσσες της Θεσσαλονίκης. Είχαν προσκληθεί όλοι οι αθλητικοί συντάκτες της πόλης και ήταν παρόντες ο νυν Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και εκπρόσωπος του τότε ενιαίου ΑΡΗ.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν τα σχετικά έγγραφα με τα οποία αποδεικνυόταν οτι α) ο Δήμος Θέρμης (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) δεχόταν να παραχωρήσει το σχετικό οικόπεδο για την κατασκευή των γηπέδων, εφόσον, σε αντιστάθμισμα, ελάμβανε άλλα, ίσης αξίας, οικόπεδα και β) Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με απόφαση του τότε Υπουργού κ. Σωτ. Χατζηγάκη, ανελάμβανε, προς τον Δήμο Θέρμης, την υποχρέωση να παραχωρήσει δημόσια γη ίσης αξίας με το παραχωρούμενο οικόπεδο.

Οι πρόωρες εκλογές δεν μας επέτρεψαν να παραλάβουμε την εκτίμηση των ορκωτών εκτιμητών, για τα σχετικά οικόπεδα, βάσει της οποίας θα γινόταν η εν λόγω ανταλλαγή.
Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει ο οποιοσδήποτε οτι από την πλευρά μου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η υπόθεση έφθασε μέχρι ένα βήμα πριν από την παραχώρηση της έκτασης για τα γήπεδα.

Σημειώνω, δε, ότι, έκτοτε και μέχρι σήμερα, ουδεμία περαιτέρω εξέλιξη είχαμε στο ζήτημα του γηπέδου, ούτε καν ολοκληρώθηκε η εκτίμηση της αξίας τους”.

To Top