Η απώλεια του Μπανκς, το αντίο του Πελέ και η απόκρουση του αιώνα (video)

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 81 ετών μετά από πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, ο σπουδαίος Βρετανός τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Μπανκς ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της Βρετανίας στο θριαμβευτικό για το «μεγάλο νησί» Μουντιάλ του 1966 αλλά έγινε διάσημος για την «απόκρουση του αιώνα» στον αγώνα με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ το 1970 όταν «έβγαλε» την κεφαλιά του Πελέ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 ο Γκόρντον Μπανκς έβαλε «στοπ» στον Πελέ. Και όχι ένα απλό στοπ, αλλά με τέτοιο τρόπο που ανάγκασε τους σχολιαστές να «βαφτίσουν» εκείνη την απόκρουση, ως την «απόκρουση του αιώνα».

Πάντως, Πελέ και Μπανκς, ένωνε μια δυνατή φιλία που κρατούσε για πολλά χρόνια. Μετά τον χαμό του Άγγλου πορτιέρε, ο Πελέ τον αποχαιρέτησε μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η θέση του τερματοφύλακα έχει αλλάξει πολύ από τότε που ο Γκόρντον κι εγώ αγωνιζόμασταν. Ωστόσο, αν έπαιζε σήμερα, θα ήταν ακόμα ένας από τους κορυφαίους. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου» έγραψε ο Πελέ.

To Top