ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η “γεμάτη” εμφάνιση του Μαζικού με αριθμούς και το… προβάδισμα

Ο Μπράντλεϊ Μαζικού έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στην βασική ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και σε κάθε περίπτωση ήταν από τους κορυφαίους του Άρη. Πάρα πολύ καλός αμυντικά με τον Νάρεϊ, έβγαλε και πολλές επιθέσεις για την κιτρινόμαυρη ομάδα του, με τον Κονγοκλέζο να φωνάζει δυναμικά παρών.

Ο Μαζικού έκανε μία γεμάτη εμφάνιση, ήταν από τους κορυφαίους των κιτρίνων στον αγωνιστικό χώρο και δείχνει να έχει αποκτήσει προβάδισμα σε σχέση με τον Μάρβιν Πίρσμαν στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τους αριθμούς, μέσα από τη σχετική παρουσία της opta στο sport24.gr.

Συγκεκριμένα:

Προώθησε το παιχνίδι του Άρη

Οι δύο μπακ του Άρη, ο Μαζικού και ο Εμπακατά, αγωνίστηκαν ψηλά στον αγωνιστικό και επιχειρούσαν με τα ανεβάσματά τους να προωθήσουν το παιχνίδι των κιτρίνων, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Μπράμπετς (14) και ο Φαμπιάνο (4) τροφοδοτούσαν τους δύο ακραίους αμυντικούς, οι οποίοι αγωνίζονταν σχεδόν πάνω στη μεσαία γραμμή, με τους γηπεδούχους να αναπτύσσονται από τα άκρα.

Ο Μπράντλεϊ Μαζικού ήταν από τους κορυφαίους δημιουργούς του Άρη. Οι λανθασμένες του μεταβιβάσεις ήταν ελάχιστες και συνεχώς προσπαθούσε να οδηγήσει μπροστά το παιχνίδι των κιτρίνων.

Οι μεταβιβάσεις του Μαζικού στο Άρης - ΠΑΟΚ
Οι μεταβιβάσεις του Μαζικού στο Άρης – ΠΑΟΚ

Συνολικά είχε 36 στις 46 πάσες, ενώ οι 19 μεταβιβάσεις του ήταν στην επίθεση. Μάλιστα ήταν ο κορυφαίος παίκτης των κιτρίνων σε αυτόν τον τομέα. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως σχεδόν το 70% των συνολικών μεταβιβάσεων του Μαζικού ήταν προωθημένες.

Εκτός από δημιουργικά βοήθησε και ανασταλτικά

Ο Μαζικού πήρε πάνω του ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα του Άρη. Δεν βοήθησε μονάχα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά ήταν χρήσιμος και ανασταλτικά. Όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta είχε ενέργειες σε όλο το μήκος της πλευράς ευθύνης του.

Οι ενέργειες του Μαζικού με την μπάλα
Οι ενέργειες του Μαζικού με την μπάλα

Συνολικά, ο 26χρονος Κονγκολέζος είχε 71 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες μεταξύ των γηπεδούχων. Οι παρεμβάσεις του στην άμυνα ήταν σημαντικές και αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Είχε τέσσερις ανακτήσεις κατοχήςτρία κλεψίματατρείς απομακρύνσεις και τρία πετυχημένα τάκλιν. Με λίγα λόγια, μία γεμάτη εμφάνιση ανασταλτικά.

Η παρουσία του Μαζικού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κάνει τους ανθρώπους του Άρη να τρίβουν τα χέρια

To Top