Η “επίσκεψη” στο Ρύσιο, η στήριξη στην ΠΑΕ και οι λόγοι που ο Άρης είναι ελκυστικός σε έναν επενδυτή!

Μετά τα όσα είπε στο συνδρομητικό κανάλι, ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης μίλησε και στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

«Ήταν μία επίσκεψη κατά την οποία δεν είχαμε σκοπό να τραβήξουμε κανενός το αυτί, να ζητήσουμε εξηγήσεις για τα άσχημα αποτελέσματα. Θέλαμε να δούμε από κοντά τον προπονητή και τους συνεργάτες του και να εκφράσουμε σαν θεσμός την πλήρη στήριξη. Καμία μομφή, καμία παρέμβαση.

Σκοπός μας ήταν να τονώσουμε το ηθικό αυτών των ανθρώπων. Έγινε μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα (σ.σ.: μετά τον αποκλεισμό) και φοβηθήκαμε ότι μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς. Σαν φορέας εκφράσαμε την πλήρη στήριξή μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να μιλήσουμε στους παίκτες», είπε αρχικά για την επίσκεψη που έκανε στον Μιλίνκοβιτς, στο Νέο Ρύσιο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχετικά με την διαιτησία: «Η ΠΑΕ είναι η αρμόδια για να χειριστεί τέτοια θέματα. Ο Ηλιάδης διοικεί, όχι εγώ. Εγώ εξέφρασα το παράπονο του κόσμου, ο οποίος βράζει και έχει αγανακτήσει. Ότι η ομάδα αδικείται είναι προφανές. Ανακοίνωση δεν μπορούμε να βγάλουμε, διότι θα υπάρξει τιμωρία. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, επίσης, δεν μπορεί να μιλήσει, να βγαίνει και να λέει το οτιδήποτε. Εγώ δεν θα πάω στα κέντρα αποφάσεων, δεν έχω τέτοια θεσμική ιδιότητα. Εγώ απλά εξέφρασα αυτό που εκφράζει τον κόσμο της ομάδας», απάντησε και πρόσθεσε:

«Η Κοινωνία Μελών θα είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια της ΠΑΕ. Εμείς, σαν Φορέας, είπαμε να ζητήσουμε την σύσταση μιας επιτροπής για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για να γίνει συνάντηση με αποκλειστικό θέμα την διαιτησία».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως ο Άρης είναι απροστάτευτος, σημείωσε: «Εγώ πιστεύω ότι ο Άρης ήταν μόνος και πάλευε πάντα. Τους λόγους μπορεί να τους εξηγήσει ο καθένας. Δεν ήταν πότε σε κανένα άρμα».

Η κουβέντα μεταφέρθηκε σε θέματα όπως, οι χορηγίες ύψους 1,4 εκ. ευρώ που έχει υποσχεθεί ο Δημήτρης Ηλιάδη, η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Το να κριτικάρουμε τους πάντες δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει μία συνέπεια από την διοίκηση. Θεωρώ ότι ο κ. Ηλιάδης θα φανεί συνεπής στις χορηγίες που υποσχέθηκε, οι οποίες σίγουρα θα πάνε την ομάδα σε άλλο οικονομικό επίπεδο. Ακούω, επίσης, ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ της ΠΑΕ και της ΚΜΑ. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει. Στο θέμα των πιστωτών τρέξαμε και εμείς κάποιες διαδικασίες. Το θέμα της Αύξησης δεν ήταν υποχρέωσή μας, αλλά γνωρίζοντας το φόρτο εργασίας που υπήρχε στην ΠΑΕ το αναλάβαμε εμείς», υποστήριξε, ενώ για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση, ο Παναγιώτης Στεφανίδης απάντησε… κοφτά:

«Προς εμένα όχι!» και για τον λόγο, σημείωσε: «όλοι είναι σε αναμονή της απόφασης για το 99. Πιστεύω ωστόσο θα εμφανιστεί επενδυτής αν η ομάδα μπει στο 99 επειδή το ποσό που χρειάζεται για την Αύξηση (σ.σ.: 7 εκατομ. ευρώ) θα είναι το μισό των χρεών όπως θα διαμορφωθούν μετά την αύξηση.

Ο Άρης δεν είναι ομάδα χωρίς έσοδα. Πέρυσι στην χειρότερη χρονιά εάν δεν πλήρωνε παλιά χρέη θα είναι θετικό πλεόνασμα. Δυστυχώς όλοι όσοι έχουν αναλάβει τα δύο τελευταία χρόνια κουβαλάνε την… προίκα που αφήσανε άλλοι».

Εκφράζοντας την άποψή του για τον λόγο που μπορεί να έρθει ένας επενδυτής, είπε: «Γιατί θα κερδίσει από αυτό. Όταν ο Άρης στην χειρότερη χρονιά του από πλευρά εσόδων μπορεί να είναι θετικός, αυτό κάτι σημαίνει. Αυτή τη στιγμή εμείς θα πληρώσουμε 2.300.000 ευρώ για παλιές υποχρεώσεις. Αν από αυτά βάζαμε τα 800 χιλιάδες στο αγωνιστικό θα κάναμε μια ομάδα που θα πάλευε για πεντάδα σίγουρα. Πληρώνουμε λάθη προηγούμενων ετών. Εμείς κοιτάμε να μπορέσει ο Άρης να καλύψει και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του και αυτές που θα αναλάβει με το 99. Ο προγραμματισμός έγινε με αυτό το σκεπτικό», με τον κ. Στεφανίδη να τονίζει πως ήδη έχουν γίνει ενέργειες για την εμπορική αξιοποίηση του Κλεάνθης Βικελίδης, σε συνεργασία πάντα με τον Ερασιτέχνη.
Στον επίλογο της συνέντευξης που παραχώρησε, επεσήμανε πως: «απέναντι σε αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα και από την αρχή της χρονιάς και μέχρι να δούμε εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πρέπει να δείξουμε ένα πρόσωπο ενωμένο και δυνατό. Να πάμε στο γήπεδο να στηρίξουμε για να έχουμε μετά την απαίτηση από τον πρόεδρο να διεκδικεί πράγματα. Να είμαστε ρεαλιστές, να ξέρουμε πού πατάμε για να δημιουργήσουμε τις βάσεις για το καλύτερο».

To Top