Η επιστροφή Χαριστέα στο… μικροσκόπιο

Αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στον Άρη και έκανε μία τεράστια καριέρα στο εξωτερικό. Ο Άγγελος Χαριστέας επέστρεψε στο Χαριλάου έπειτα από δέκα χρόνια, μια επιστροφή που μπήκε στο… μικροσκόπιο του PRESSARIS και σας την παρουσιάζει…

Από τα πρώτα του πατήματα στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης έδειχνε ότι είχε άγχος κι ότι αισθανόταν περίεργα… Βγήκε νωρίς στο χορτάρι του γηπέδου, στην καθιερωμένη… αναγνωστική βόλτα, ακούγοντας μουσική με ακουστικά στα αυτιά του. Λίγες κουβέντες, περισσότερα βλέμματα δεξιά κι αριστερά.

«Η επιστροφή σ’ αυτό το γήπεδο έπειτα από δέκα χρόνια ήταν σίγουρα ιδιαίτερη για μένα. Όταν βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, πριν από το παιχνίδι, αναπολήσαμε μαζί με το Γιώργο Θεοδωρίδη κάποιες στιγμές που ζήσαμε με τον Άρη. Όταν βέβαια ξεκίνησε ο αγώνας, συγκεντρωθήκαμε σ’ αυτόν» είπε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, περιγράφοντας, αυτές τις πρώτες στιγμές της αμηχανίας. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα συνεχίσει να είναι νευρικός. Στην πρώτη φάση του ματς πίεσε τον Νέτο (ουκ ολίγες ήταν οι προσωπικές τους μονομαχίες), αναγκάζοντας τον Βραζιλιάνο του Άρη να παραχωρήσει πλάγιο. Στην επόμενη φάση κέρδισε και το πρώτο φάουλ, εκεί όπου ακούστηκαν κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες.

Στο 6′ επιχείρησε το πρώτο σουτ του αγώνα, με τον Βελλίδη να βλέπει την μπάλα να πηγαίνει πάνω του. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στον τραυματισμό του Κουτρουμάνου, συνεχάρη τον Νέτο για την κίνηση του να βγάλει την μπάλα έξω, τηρώντας το fair play.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών χτύπησε σε εναέρια μονομαχία με τον Νέτο, ενώ τρία λεπτά αργότερα αποδοκιμάστηκε σε μία άλλη φάση όπου διεκδίκησε την μπάλα.

Μπορεί αρχηγός του Παναιτωλικού να ήταν ο Θεοδωρίδης, όμως ο Χαριστέας ήταν αυτός που προέτρεπε κι έδινε οδηγίες συνεχώς στους συμπαίκτες του και τον αρχηγό του, στον οποίο συνεχώς τόνιζε να μη μένει πίσω, αλλά να πιέζει ψηλά.

Εμψύχωσε πάμπολλες φορές τους συμπαίκτες του και πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όταν ο Θεοδωρίδης αποχώρησε. Ο Χαριστέας πάντως έδειξε πολλές φορές ότι ήταν αγχωμένος, κάνοντας λάθη και σπαταλώντας πολλές προσπάθειες της ομάδας του, σε κόντρα επιθέσεις. Συγκεκριμένα στο δεκάλεπτο 73′ – 83′ βρέθηκε σε θέση βολής τρεις φορές, ωστόσο τις δύο σούταρε αδύναμα πάνω στον Βελλίδη και τη μία “έσπασε” λάθος την μπάλα για τον Καμαρά, με αποτέλεσμα να κόψει ο Ντίκο.

Ο κόσμος του Άρη δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον Άγγελο Χαριστέα. Ήταν ένας αντίπαλος σαν όλους τους άλλους. Τον αποδοκίμασε σε μια, δυο φάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές πέρασε απαρατήρητος.  

Μετά το παιχνίδι, ο Χαριστέας δεν έκρυβε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης και τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντί του.

 Διαβάστε εδώ τι δήλωσε σχετικά ο Άγγελος Χαριστέας

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top