ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ιδιαίτερη προσοχή του Μάντζιου στον Λόπεθ και η ειδική προπόνηση για το… γκολ!

Η μία τελική προσπάθεια του Κριστιάν Λόπεθ σε έξι αγώνες πρωταθλήματος, όπως είναι λογικό έχει προβληματίσει τον Άκη Μάντζιο που αναζητά τον τρόπο για να “ξεμπλοκάρει” επιθετικά τον Ισπανό.

Στην μοναδική τελική του προσπάθεια, ο 31χρονος φορ πέτυχε γκολ απέναντι στην Λαμία (στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), αλλά έκτοτε “σίγησε” και παρότι αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά κάποια αντίπαλη εστία.

Αυτό που αναζητά πρωτίστως ο 51χρονος προπονητής του Άρη, είναι να έχει ο Ισπανός φορ μέσα στο γήπεδο την θέση που πρέπει και να μην παρασύρεται από τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η επιθυμία του να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας, πολλές φορές των ωθεί στο να φεύγει από την θέση του και να κινείται είτε πιο πίσω, είτε προς τα πλάγια για να πάρει την μπάλα στα πόδια του.

Στόχος του Άκη Μάντζιου είναι να δουλέψει στην… υπομονή του Λόπεθ, που πρέπει να είναι σταθερός τακτικά και να περιμένει από τους συμπαίκτες του ώστε να τον “τροφοδοτήσουν”. Είναι πολλές οι φορές που παρασύρεται και είναι εκτός θέσης, με αποτέλεσμα να μην έχουν την επιλογή του οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Είναι φορ περιοχής, τα αγωνιστικά του στοιχεία ταιριάζουν περισσότερο στο να παίζει στο αντίπαλο “κουτί” και όχι εκτός από αυτό.

Χθες, ο Άκης Μάντζιος αφιέρωσε αρκετή ώρα σε αυτό το κομμάτι, καθώς θέλει να πάρει το καλύτερο δυνατό από τον έμπειρο επιθετικό.

Του έδειξε μέσω προπόνησης ποια είναι τα λάθη του και δεν φτάνει στις τελικές προσπάθειες και τι θέλει από τον ίδιο στο τακτικό κομμάτι. Όπως είναι λογικό, ο κόουτς των “κιτρινόμαυρων” ρίχνει το βάρος στους επιθετικούς του, καθώς από τον Άρη λείπει το… εύκολο γκολ και δουλεύει πάνω σε αυτό με τους επιθετικούς.

 

To Top