ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ξέφρενη πορεία της Κ19 του Άρη και η ανάγκη να αξιοποιηθούν τα ταλέντα της!

Όταν απομένουν δύο αγωνιστικές ακόμα για το οριστικό φινάλε της σεζόν και είσαι 3ος στον βαθμολογικό πίνακα, στο +1 από μία ομάδα που διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για τις ακαδημίες όπως ο Ολυμπιακός και στο -3 από την 2η θέση και τον Παναθηναϊκό, τότε η σεζόν είναι απολύτως πετυχημένη!

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Ο Άρης έχει την δική του παράδοση στο πρωτάθλημα Κ19, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο δύο φορές στο παρελθόν. Τις σεζόν 2001/02 και 2010/11.

Η φετινή πορεία της όμως στο πρωτάθλημα της Super League κάτω των 19 ετών, άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… ξέφρενη! Όχι μόνο για τα εξαιρετικά της αποτελέσματα, αλλά κυρίως για τα όσα έχουν καταφέρει οι ακαδημίες του Άρη, τα δύο τελευταία χρόνια. Τα επιτεύγματά τους είναι τόσο σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς πόσο πολύτιμο έδαφος χάθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, που τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, έπαιζαν σε πρωταθλήματα πολύ χαμηλού επιπέδου, ακολουθώντας μοιραία την πορεία της πρώτης ομάδας.

Η Κ19 του Άρη φέτος έχει κερδίσει τον ποδοσφαιρικό σεβασμό όλων των ακαδημιών της χώρας. Με λίγα χρήματα, αλλά κυρίως με μπόλικη όρεξη και δουλειά κατάφερε να είναι πολύ ψηλά βαθμολογικά και κυρίως να εμφανίζει ποδοσφαιριστές που με την κατάλληλη διαχείριση θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα!

Υπάρχουν παίκτες που έχουν πάρει την ευκαιρία τους ήδη και άλλοι που σύντομα θα την πάρουν, καθώς αυτός είναι ο αυτοσκοπός αυτή της ομάδας. Να προετοιμάσει κατάλληλα το “μέλλον” του συλλόγου.

Ο Μίχαελ Ένινγκ ασχολήθηκε σημαντικά με τις ακαδημίες. Καθημερινά αρκετοί ποδοσφαιριστές από Κ19 και Κ17 έχουν προπονηθεί μαζί με την πρώτη ομάδα, ενώ και ο ίδιος μαζί με τον συνεργάτη του, Τόλη Τερζή, έχουν παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια των ακαδημιών.

Για τον σύλλογο θα είναι θέμα ζωτικής σημασίας να αξιοποιηθούν τα πολλά και αξιόλογα ταλέντα που υπάρχουν στα τμήματα υποδομής και αυτό υπάρχει στις προτεραιότητες, τόσο του Ένινγκ, όσο και του Χαριστέα…

 

To Top