Η ξεχωριστή μέρα των Αμερικανών του Άρη!

Ημέρα Ευχαριστιών είναι η σημερινή για τους Αμερικανούς. Γιορτή που γιορτάζεται κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, γιορτή της οικογένειας, που μαζεύονται όλα τα μέλη της, ανταλλάσουν ευχές και τρώνε γαλοπούλα. Το PRESSARIS ευχήθηκε στους Αμερικανούς του Άρη και αυτοί με τη σειρά τους μίλησαν για την σημερινή, ιδιαίτερη μέρα, παρόλο που είναι μακριά από τις οικογένειές τους.

Ο Ντομινίκ Τζέιμς τόνισε αρχικά πως “είναι μια μεγάλη μέρα για μας. Για μένα προπωπικά που έχω πάνω οτιδήποτε άλλο την οικογένειά μου είναι πολύ σημαντική γιορτή. Είναι οικογενειακή γιορτή, μαζευόμαστε όλοι μαζί, τρώμε όλοι μαζί και ευχαριστούμε τον Θεό για όλα όσα μας προσφέρει στη ζωή. Είναι σημαντική μέρα και για τους υπόλοιπους Αμερικανούς εδώ. Είμαστε μια οικογένεια εδώ. Μπορεί να μην γνωριζόμασταν πριν έρθουμε στον Άρη, αλλά είμαστε τώρα οικογένεια…”.

Ρωτήθηκε ο Αμερικανός σε ποιον θα ήθελε να πει ευχαριστώ και απάντησε πως “θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ίδια την ζωή. Πρέπει να δίνουμε σημασία στα μικρά πράγματα, όχι στα μεγάλα. Ευχαριστώ γιατί είμαι στην Θεσσαλονίκη, είμαι στον Άρη, ευχαριστώ τον θεό για όλα…”.

Είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί όλοι από την κρίση στην Ελλάδα. Ο Τζέιμς προσπαθεί να μην το σκέφτεται και εξήγησε την λογική του: “Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι να μην ανησυχώ για τα χρήματα. Ξέρουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση παντού, όχι μόνο εδώ, αλλά τα χρήματα δεν με κάνουν περισσότερο ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο. Προσπαθώ να μην τον σκέφτομαι, ειδικά όσο έχω να φάω, όσο αναπνέω, όσο παίζω μπάσκετ. Είμαι εντάξει…”.

Ο Σαμ Μάλντροου υποστήριξε πως “είναι δύσκολο για μένα μια τέτοια μέρα, μια τέτοια γιορτή να είμαι μακριά από τους δικούς μου, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι και παίζω επαγγελματικό μπάσκετ. Θα κάνουμε κάτι με τα παιδιά, θα δούμε ίσως λίγο αμερικανικό ποδόσφαιρο, θα φάμε γαλοπούλα…”.

Ο Σέρτζιο Κερούς τόνισε από την πλευρά του πως “είναι μια πολύ σημαντική γιορτή για μένα, όπως και για όλους μας. Μπορεί να μην είμαστε με τις οικογένειές μας, αλλά έχουμε μέσα μας όλους τους δικούς μας ανθρώπους…”.

To Top