Στοΐνοβιτς: «Γιορτή για τον Πανθρακικό ο αγώνας με τον Άρη»

Για τον αγώνα Κυπέλλου που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Άρη, στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά και για τους συναισθηματικούς του δεσμούς με τον σύλλογο, μίλησε ο παλιός παίκτης των «κίτρινων» και σημερινό μέλος του προπονητικού επιτελείου στον Πανθρακικό, Ζόραν Στοΐνοβιτς, σε συνέντευξή του στον «Άρης FM 92,8».

Ο παλαίμαχος Σέρβος, που είχε φορέσει τη φανέλα του Άρη την σεζόν 1997-98 στη Β’ Εθνική, είπε αρχικά: «Πέρασα από τον Άρη, έστω και για ένα χρόνο, πράγμα που ήταν ξεχωριστό για μένα. Δεν θα πω ότι είμαι Αρειανός, αλλά όποιος έχει περάσει από το Χαριλάου δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος. Το μισό σόι μου άλλωστε είναι Αρειανοί! Είστε και τυχεροί, έχετε πολλούς φιλάθλους εδώ στην Κομοτηνή. Εμείς θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Θα έρθει ο Άρης, να ζήσουμε μία γιορτή. Εμείς δεν έχουμε πολλά να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε. Ο Άρης που είναι το φαβορί θα έχει μεγαλύτερο βάρος».

Σε ερώτηση για το αν παρακολουθεί φέτος τον Άρη, ο Στοΐνοβιτς σχολίασε: «Παρότι πέρσι ο Τσιώλης έφερε πολύ καλά αποτελέσματα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύτηκαν φέτος από την αρχή της χρονιάς. Δεν αμφισβητούμε τον Τσιώλη, ξέρουμε ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Μερικές φορές πρέπει κι εμείς να καταλαβαίνουμε πού βρισκόμαστε. Ήθελε λίγη προσοχή στο ρόστερ κι εκεί πιστεύω ότι έγινε το μπέρδεμα».

Μιλώντας για τα τμήματα υποδομής του Άρη, μια που και ο ίδιος ασχολείται με αυτό το αντικείμενο στον Πανθρακικό δήλωσε: «Αυτή η φουρνιά που πήρε το πρωτάθλημα έπαιζε στα Κ-20 ενώ στη ουσία ήταν δύο χρονιές μικρότεροι σε ηλικία. Αυτή είναι η σωστή δουλειά που λέμε ότι πρέπει να γίνεται στις υποδομές. Δεν μας ενδιαφέρει να παίζουν οι μεγαλόσωμοι για να παίρνουν τα παιχνίδια με τη δύναμη. Μας ενδιαφέρει το ταλέντο. Έτσι έκανε ο Άρης. Έβαζε μικρά παιδιά, αυτά δούλεψαν στην τεχνική και τακτική, κάτι που χρειάζονται σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό βγήκε και πέρσι πήρε το πρωτάθλημα με φανταστικό ποδόσφαιρο».

Σε ό,τι αφορά στον Πανθρακικό και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είπε: «Η ομάδα σε μία πενταετία έκανε μεγάλα πράγματα. Από τη Δ’ Εθνική που ήταν όταν ήρθα εγώ, έφτασε μέχρι τη Σούπερ Λίγκα. Οι παράγοντες κυνήγησαν πολύ τα πράγματα. Έφτιαξαν το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο, που είναι μεγάλη κληρονομιά για την ομάδα και φαντάζομαι ότι είμαστε στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις ομάδες που έχω περάσει εγώ στη Β’ Εθνική. Κι εμάς μας έχει χτυπήσει η κρίση αλλά είμαστε καλά, η ομάδα είναι νοικοκυρεμένη. Φέτος δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θέλουμε να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και η ομάδα όπως φαίνεται μάλλον θα πρωταγωνιστήσει».

Τέλος, περιέγραψε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας της Κομοτηνής ως εξής: «Έχει ποικιλία ποδοσφαιριστών. Έχει έμπειρους που θα σηκώσουν το βάρος, έχει νεαρούς με ταλέντο, έχει παιδιά από τις υποδομές μας και γενικά υπάρχει βάθος. Χθες, κόντρα στον Απόλλωνα, έπαιξαν παιδιά που είναι λίγο πιο νεαρά. Έκανε ροτέισον ο προπονητής για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, γιατί ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Θρασύβουλο».

To Top