ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του Σάσα και της… αμύνης τα παιδιά στη Superleague!

Φτάνοντας στο τέλος της σεζόν και παρατηρώντας στοιχεία της στατιστικής που έχουν να κάνουν με το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει διαφορά στις ομάδες τους σε κάποιες κατηγορίες που είναι… βιτρίνα κυρίως για τους προπονητές.

Στην σχετική ανάλυση του το σάιτ της Nova στάθηκε και στην παρουσία του Λούκας Σάσα, ο οποίος ξεχώρισε και στον Άρη, αλλά γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Πάσες στο μισό του αντιπάλου
Ο Λούκας Σάσα του Άρη είναι πρώτος σε αριθμό μεταβιβάσεων στο μισό του αντιπάλου με 986. Πολύ κοντά του ο Μαντί Καμαρά με 978 αγωνιζόμενος (συνήθως) κάποια μέτρα ψηλότερα από τον Βραζιλιάνο στο γήπεδο. Ο Σβαμπ του ΠΑΟΚ είναι τρίτος στη σχετική λίστα με 932 και εξαιρετικό δεύτερο μισό τη σεζόν.

Κερδισμένες διεκδικήσιμες μπάλες
Ο Χόρχε Ντιας του Παναιτωλικού είναι πρώτος παίκτης του πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε άμυνα και επίθεση στην ομάδα του.
Τον ακολουθεί ο Μεγιάδο του ΟΦΗ με βασικό ρόλο στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ 3ος είναι ο Μπαράλες που αν και επιθετικός διεκδικεί πολλές μπάλες στο χώρο ευθύνης του, πέρα από τις περιπτώσεις που γυρίζει στην άμυνα για να δώσει βοήθειες κατά κύριο λόγο σε στατικές φάσεις.

Κερδισμένες εναέριες μονομαχίες
Ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι γνωστό ότι υπερέχει όταν η μπάλα είναι κοντά του στον αέρα, είτε βρίσκεται στην επίθεση είτε σε άμυνα της ομάδας του. Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Τάσος Δουβίκας και τρίτος ο Τάσος καραμάνος. Όλοι τους επιθετικοί…

Ανακτήσεις μπάλας
Πρώτοι παίκτες του πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία είναι τερματοφύλακες. Αναζητώντας τους κορυφαίους της κατηγορίας σε άλλες θέσεις, ξεχωρίζει ο Ντίας του Παναιτωλικού με πολύπλευρη και σημαντική βοήθεια στην ομάδα του Αγρινίου και αναμφίβολα πολυτιμότερος παίκτης της στη διάρκεια της σεζόν. Ο Πίρσμαν του ΠΑΣ Γιάννενα είναι 2ος στη σχετική λίστα, ενώ ο Κολ του Απόλλωνα στην 3η.

Κερδισμένα τάκλιν
Ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος του Άρη έχει τα περισσότερα κερδισμένα τάκλιν στο πρωτάθλημα. Δεύτερος είναι ο Μεγιάδο του ΟΦΗ και τρίτος ο Δημήτρης Μπαξεβανίδης του Απόλλωνα.

Αναχαιτίσεις επιθέσεων
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Βόλου στο εφετινό πρωτάθλημα και εκ των κορυφαίων αριστερών μπακ στη σεζόν, Φράνκο Φεράρι είναι πρώτος σε αυτή τη λίστα με αλλοιώσεις πασών και αναχαιτίσεις επιθέσεων του αντιπάλου. Δεύτερος είναι ένας δεξιός μπακ, ο Μπαξεβανίδης, και τρίτος ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου Δημήτρης Γούτας.

Μπλοκ
Ο Ντάνι Σουάρεθ του Αστέρα Τρίπολης είναι στην πρώτη θέση αυτής της λίστας με 26 μπλοκ σε σουτ αντιπάλων. Δεύτερος είναι ο Γούτας με 24 και τρίτος ο Ντομίνγκες του Απόλλωνα με 18.

To Top