“Η πρωτόγνωρη διαδικασία, οι συναντήσεις και η… Τρόικα για το άρθρο 99”!

Ο Στάθης Τσομίδης μοιράστηκε κάποιες σκέψεις του μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή το άρθρο 99 και την προσπάθεια που κάνει ο Άρης χαρακτηρίζοντάς την πρωτόγνωρη! Μίλησε για τις επαφές με τους υπουργούς, αλλά και την Τρόικα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Aρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του Παναγιώτη Σπύρου, λέγοντας: «Θα ήθελα πρώτα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου επιστήμονα και ανθρωπιστή Παναγιώτη Σπύρου».

Για τη συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών: «Να διευκρινίσω ότι στην επίσκεψη αυτή ήταν ο κ. Αργυριάδης, ο κ. Ζαμπέτας και ο κ. Γρόλλιος.  Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε τον υπουργό οικονομικών, ήταν μία πρώτη επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες. Υπάρχει κλεισμένο ραντεβού και με τον υπουργό,  τον υφυπουργό και με τους άλλους παράγοντες. Το ραντεβού της προηγούμενης εβδομάδας ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο υπουργός το είχε θέσει υπό την αίρεση να τελειώσει η ιστορία με την Τρόικα, αυτές οι επαφές μας θα είναι συνεχόμενες μέχρι τις 9 Νοεμβρίου όταν Θεού θέλοντος και Τρόικας επιτρέποντος θα δικάσουμε την υπόθεση».

Για τις καθυστερήσεις λόγω Τρόικας: «Όταν όλο το υπουργικό συμβούλιο ασχολείται με τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν μπορεί να κάνει άλλες συναντήσεις ακόμα και αν είναι σημαντικές. Μπορεί να είναι σημαντική για τον Αρη αλλά είναι πιο σημαντικό να σωθεί η χώρα μας. Έτσι δεν υπάρχει κάποια ακύρωση από πλευράς υπουργείου. Θα βγει και ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει ότι αυτές οι επαφές θα συνεχιστούν για να πετύχουμε την υπαγωγή του Αρη και το άνοιγμα της διαδικασίας του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα».

Για τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας: «Η συνάντηση ήταν καρποφόρος, είναι μία δύσκολη μάχη, όλοι είμαστε ταγμένοι για να  πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είναι νικηφόρο».

Για το αν εξαρτάται η υπαγωγή του Αρη στο άρθρο 99 από το ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα: «Δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω γιατί είναι υποθετικό το ερώτημα. Φυσικά ο εκπρόσωπος του δημοσίου απέναντι σε οποιεσδήποτε δίκες ή διενέξεις που υπάρχουν μεταξύ οποιεσδήποτε ΑΕ με την εφορία εκπρόσωπος του δημοσίου είναι ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών. Αυτόν εκπροσωπούν οι συνάδελφοι που παρίστανται. Είναι λοιπόν λογικό ειδικά όταν μιλάμε για μία ΠΑΕ, επιδιώκουμε να έχουμε μία συνάντηση, μην φανταστείτε ότι κάποιος υπουργός θα μας κάνει χάρη. Δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε. Δεν θα σας αποκαλύψουμε το περιεχόμενο της συζήτησης».

Για τα ραντεβού της ΠΑΕ και της ΚΜΑ: «Εξ όσων γνωρίζω η ΠΑΕ και η ΚΜΑ έχει κλεισμένα ραντεβού με όλους τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, με εκπροσώπους της περιφέρειας, με τους προϊσταμένους ΙΚΑ, ΦΑ, ΔΟΥ, με όλους τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνετε ότι είναι  ένα σχέδιο που είχαμε εκπονήσει από κοινού. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρχει Θεσσαλονικιός είτε είναι ΠΑΟΚ, είτε Αρης, είτε Καλαμαριά είτε Ηρακλής, που να μην θέλει να υπαχθεί ο Αρης σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό που κάνουμε οι δικηγόροι για τον Αρη είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία, δεν έχει ξανασυμβεί και δεν έχει ξανασυμβεί κυρίως για αθλητική ΠΑΕ. Κρατήστε αυτό που λέω. Ίσως να αποτελέσει μπούσουλα για την οικονομική εξυγίανση όλων, κάτι που θέλει να πετύχει η Τρόικα και κατ’ επέκταση η ελληνική κυβέρνηση. Με αυτή τη λογική λέω ότι δεν μπορεί να μην θέλει κάποιος να σωθεί ο ΑΡΗΣ. Δεν τίθεται θέμα φίλαθλων αισθημάτων. Όποιον και να ρωτήσετε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού μέχρι και τον πρόεδρο της τελευταίας ομάδας δεν μπορεί να διαφωνήσει».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Είμαι αισιόδοξος, έτσι όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα η αισιοδοξία μου δεν είναι μεγαλύτερη αλλά πεισμώνουμε για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Μετά την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεων που εκδικάζεται στις 9 Νοεμβρίου αν εκδικαστεί».

To Top