ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η πρόκληση για το αθλητικό κέντρο και το… τρελό όνειρο τύπου Ντόρτμουντ (photos)

Κάτι παραπάνω από ένας μήνας έχει περάσει όπου ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης αποκάλυψε πως η ΠΑΕ Άρης έχει στην κατοχή της μια έκταση πάνω από 30 στρέμματα στην περιοχή στο Νέο Ρύσιο.

Εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η ανάπλαση του αθλητικού κέντρου των κίτρινων, η οποία θα περιλαμβάνει έξι γήπεδα διαφόρων διαστάσεων, όπως και ξενώνα για τις ανάγκες της πρώτης ομάδας, των ακαδημιών, αλλά και των φιλοξενούμενων όταν θα έρχονται να δίνουν αγώνες με τα τμήματα υποδομής του Άρη.

Πριν από καιρό μάλιστα, ο κ. Παντζαρτζίδης είχε αποκαλύψει μέσω δηλώσεών του στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 101,7 πως μπαίνει δυναμικά στα τεκταινόμενα της ΠΑΕ και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του συλλόγου.

Ο υπεύθυνος κτιριακών εγκαταστάσεων, αθλητικών υποδομών και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ταξιδεύει συχνά πυκνά στο εξωτερικό με προορισμό της Γερμανία όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και σε ένα από τα ταξίδια του είχε επισκεφθεί το γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Από εκεί άντλησε ιδέες, οι οποίες θα υλοποιηθούν στο Νέο Ρύσιο, μιας και ο γερμανικός σύλλογος διαθέτει από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα στην Ευρώπη. Το αθλητικό κέντρο της Μπορούσια βρίσκεται στο προάστιο Brackel ανατολικά του κέντρου του Ντόρτμουντ. Εγκαινιάστηκε το 2011 και παρότι καινούριο χρήζει και άλλον εργασιών. Η διοίκηση της Μπορούσια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά τμήματα, με περαιτέρω γήπεδα για τις ακαδημίες, νέο κτίριο με ξενώνες, κέντρο αποθεραπείας και διαγνωστικά μηχανήματα για τα μικρότερα τμήματα.

Επίσης υπάρχουν θάλαμοι παγοθεραπείας και κρυοθεραπείας, θερμάστρες χλοοτάπητα σαν αυτές που έχει και το Westfalenstadion ώστε το χόρτο να διατηρείται σε καλή κατάσταση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ υπάρχει καινούριο κτίριο για τα γραφεία της διοίκησης της Μπορούσια, όπου εργάζεται όλο το διοικητικό προσωπικό της ομάδας.

To Top