Η πόρτα της τετράδας ξεκλειδώνει σήμερα (PRESSARIS-LIVE, 17:00) με διπλό στη Ρόδο!

Ο Άρης κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις μία ήττα σε έξι αγώνες και θέλει να διευρύνει αυτό το σερί του σήμερα (17:00) στο Βενετόκλειο απέναντι στον Κολοσσό, νίκη με την οποία θα διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι το παιχνίδι στη Ρόδο δεν θα είναι εύκολο. Όχι μόνο γιατί παραδοσιακά ο Κολοσσός βάζει δύσκολα τον Άρη ειδικά στην έδρα του, ούτε γιατί τον κέρδισε στον πρώτο γύρο. Άλλωστε από τότε ο Κολοσσός  έχει αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και από το “one man show” του Μάικ Τζέιμς (διαπρέπει στην Λαμποράλ Κούτσα) έχει γίνει πιο ομάδα, που στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο. Είναι δύσκολο το παιχνίδι γιατί είναι καλή ομάδα ο Κολοσσός και γιατί βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την 6η θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Για τον Άρη αυτό το παιχνίδι ίσως είναι αυτό με το οποίο θα “κλειδώσει” η θέση στην τετράδα, αλλά στην φετινή ομάδα του Άρη έχουν μάθει να κοιτούν τόσο μακριά όσο είναι το επόμενο παιχνίδι. Πάντως, αν οι κίτρινοι κερδίσουν, τότε θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να χάσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα, παρότι έχουν να παίξουν με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό εντός και ΑΕΚ, Ρέθυμνο εκτός μεταξύ των έξι τελευταίων αγώνων.

Προς το παρόν αυτό που έχουν στο μυαλό τους όλοι μέσα στην ομάδα είναι να κάνουν και στο Βενετόκλειο αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Πίεση στην άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ, γρήγορο τέμπο και… Βεζένκοφ. Είναι συγκεκριμένα πράγματα που κάνει πολύ καλά ο Άρης και όταν τα κάνει δεν χάνει. Αυτά περιμένει να δει ο Πρίφτης στην Ρόδο, απέναντι σε ένα σύνολο που έχει βρει “χημεία” με τις προσθήκες των Γουότερς, Σκοτ, Μανωλόπουλου και (εσχάτως) Ρόμπινσον και έχει ιδιαίτερη έφεση στο περιφερειακό σουτ, το οποίο πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η άμυνα του Άρη.

To Top