Η Σοφία Γκρίτζαλη των «κιτρινόμαυρων» ρεκόρ αποκαλύπτεται…

Με αφορμή του νέου ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΚΑΣΘ με 612 πόντους η Σοφία Γκρίτζαλη του Άρη μίλησε για την ενασχόλησή της με το μπάσκετ και τις προσωπικές της επιτυχίες.

Παρακάτω όσα είπε σε συνέντευξή της στο Basketmaniak…

Πότε άρχισες το μπάσκετ;

«Το 2012 από τον Αχιλλέα Τριανδρίας. Το έναυσμα με το έδωσε η αδελφή μου η Έρη και με τις φίλες μου αποφασίσαμε ν’ ασχοληθούμε. Επειδή καθόμασταν κοντά στο γήπεδο του Αχιλλέα ξεκινήσαμε από την Τριανδρία με κόουτς τον Στάθη Αμυγδαλά».

Η μετακίνηση στον Άρη πώς προέκυψε;

«Υπήρχαν συζητήσεις κάθε καλοκαίρι με τον Άρη και την τρίτη φορά το 2015 αποφάσισα να πω το ναι. Με τον Άρη έπαιξα στην Α1 και Α2, συμμετείχα στην Εθνική Κορασίδων, βγήκα δεύτερη το 2017 και πρώτη το 2018. Ακόμη βγήκα MVP στο σχολικό πρωτάθλημα με το Ελληνικό Κολέγιο, έχω την τιμή να κατέχω το ρεκόρ των περισσοτέρων πόντων (59) σε ένα παιχνίδι και πέτυχα το ρεκόρ την Τρίτη, σε επίπεδο νεανίδων.

Οταν πήγα στον Άρη δεν ήξερα τι μπορεί να πετύχω. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι προπονητές μου Αμυγδαλάς, Τζιότζιος, Ατακτίδης, Κουλακιώτης, Μακρής, ο Δημήτρης Τσιότρας στο σχολικό, η Μαρία Βαχαροπούλου και φυσικά ο τωρινός κόουτς της ομάδας Σίμος Συρόπουλος».

Στην επίτευξη του στόχου βοήθησε ο Σίμος Συρόπουλος;

Αυτόν το στόχο δεν το θεωρούσα ποτέ δεδομένο, όμως προέκυψε από τις πολλές ώρες προπονήσεων. Όσο αφορά τον κ. Συρόπουλο, υποστηρίζει τις παίκτριές του κι εμένα προσωπικά και είναι κι αυτός ένας από τους παράγοντες του ρεκόρ μου, καθώς είναι έμπειρος προπονητής αλλά και δάσκαλος ταυτόχρονα».

Η οικογένεια σου, πώς αισθάνθηκε το βράδυ της Τρίτης;.

«Είναι πολύ περήφανοι και χαρούμενοι. Πίστεψαν σε μένα πριν το πιστέψω εγώ…Με κάνει δέκα φορές χαρούμενη να βλέπω χαμόγελα στα πρόσωπά τους»

Το μεγαλύτερο πειραχτήρι της Α1, η Βάγγω Τσουμπερλή πώς αντέδρασε;

«Είναι στεναχωρημένη γιατί έχει χάσει την πρωτιά(γέλια), όμως επειδή είναι φίλη μου με συνεχάρη».

Το μέλλον τι περιλαμβάνει; Σκέφτεσαι το WNBA;

«Θα πάω στην Αμερική για σπουδές που θα τις συνδυάσω με το μπάσκετ και μέσω της συμμετοχής μου στο NCCA θα θελήσω να βελτιωθώ. Όσο αφορά το WNBA είναι ένας στόχος που θέλει αρκετή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί και αν έρθει φυσικά και δε θα πω όχι».

To Top