Η «ταυτότητα» του Αρτούρ Φερνάντες…

Ο 42χρονος Πορτογάλος Αρτούρ Φερνάντες, πρόεδρος της ομοσπονδίας μάνατζερ ποδοσφαιριστών της χώρας του, προορίζεται για επίσημος συνεργάτης της ΠΑΕ Άρης μαζί με τον Μανέλ Φερέρ, σύμφωνα με το πλάνο που πρότεινε η πλευρά Αθανασιάδη.

Στην πρόταση της διοίκησης της ΠΑΕ, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Νίκος Στακιάς, υπήρχε το όνομα του Πορτογάλου ατζέντη, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Μανέλ Φερέρ στο κομμάτι της ανεύρεσης ταλαντούχων παικτών, εφόσον βέβαια τα μέλη της ΚΜΑ προκρίνουν την συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Αρτούρ Φερνάντες γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1970 στην πόλη Βιάνα ντο Καστέλο και στα 15 του χρόνια πήρε μεταγραφή στην Πόρτο, ενώ στην συνέχεια διετέλεσε μέλος των «μικρών» Εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας, φορώντας ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ωστόσο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα γήπεδα το 2000 για λόγους υγείας και στην συνέχεια ασχολήθηκε με την εκπροσώπηση παικτών, αφού προηγουμένως είχε δείξει έφεση σε ακαδημαϊκό επίπεδο (έκανε σπουδές στην κοινωνιολογία, μεταξύ άλλων) και συνεργάστηκε με αθλητικά έντυπα της χώρας του.

Με την καθοδήγηση του καταξιωμένου Ιταλού μάνατζερ Αντόνιο Καλιέντο, επικεντρώθηκε στην προώθηση Πορτογάλων παικτώνσε αναπτυσσόμενες ποδοσφαιρικές αγορές (ΗΠΑ, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μέση και Άπω Ανατολή) και μάλιστα το καλοκαίρι του 2004 κατείχε την 3η θέση στους Πορτογάλους μάνατζερ, έχοντας πραγματοποιήσει 38 μεταγραφές μέσα σε 45 μέρες!

Μέχρι το 2006, είχε ήδη βρει ομάδα σε περισσότερους από 200 ποδοσφαιριστές, σε 18 χώρες, ενώ στη συνέχεια εκλέχτηκε πρόεδρος της πορτογαλικής ομοσπονδίας μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, έχει ανακαλύψει ταλαντούχους παίκτες όπως ο Σενεγαλέζος πρώην φορ του Παναθηναϊκού και νυν της Κοπεγχάγης, Νταμ Εντόι, o Καλίφα Σισέ της αγγλικής Ρέντινγκ και ο Ζοσέ Φόντε της Σαουθάμπτον.

To Top