Η υπόσχεση του αρχηγού για την προσπάθεια του Άρη

Ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος  μίλησε μεταξύ άλλων για τη σημαντική νίκη του Άρη μέσα στο Περιστέρι, για το συνέβη και προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα στο τέλος και για το κατά πόσο είναι ευχαριστημένος σε προσωπικό επίπεδο από την απόδοσή του.

Ο κιτρινόμαυρος αρχηγός έδωσε την υπόσχεση ότι όλοι θα παλέψουν για την 6η θέση, όσο υπάρχουν ελπίδες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν.98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο αρχηγός του Άρη αναφέρθηκε στο πού πιστεύει ότι κρίθηκε η αναμέτρηση του αγώνα με το Περιστέρι: «Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε ένα ομολογουμένως κακό παιχνίδι, ήταν δύσκολο γιατί το Περιστέρι πάλευε για την επιβίωση. Δεν περιμέναμε να δούμε θεαματικό μπάσκετ σε ένα τέτοιο ματς. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, τυχεροί αλλά και ικανοί στο τέλος».

 

Για να συνεχίσει λέγοντας: «’Ήταν καθαρά θέμα επιβίωσης. Μετά το 38-34, οι όποιες τακτικές πήγαν περίπατο. Εκεί ελέγξαμε παραπάνω το κομμάτι της άμυνας, αφού βλέπαμε ότι στην επίθεση δε μας έβγαιναν αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Αλλά με τον έλεγχο των ριμπάουντ και την αποφυγή λαθών σε εκείνο το χρονικό σημείο, μείναμε στο ματς και πήραμε την νίκη στο τέλος».

 

Για τα εύστοχα σουτ των Καραποστόλου και Χαντ στο τέλος, είπε: «Δεν μπήκαν απλά τα σουτ. Έχουμε την τύχη να έχουμε στο ρόστερ έναν από τους καλύτερους σουτέρ της Α1, τον Σωτήρη Καραποστόλου. Δουλέψαμε όλοι, προκειμένου να πάρει ο Σωτήρης αυτά τα σουτ και μας δικαίωσε και με το παραπάνω. Έδειξε ποιος πραγματικά είναι».

 

Για τι συνέβη τη στιγμή της διακοπής, δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, επεσήμανε: «Εκεί τα πράγματα είχαν αρχίσει να παίρνουν την τελική τους τροπή. Τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο αρκετά νωρίτερα, με φραστικές επιθέσεις εναντίον κυρίως του Μιχάλη Πελεκάνου και παιδιών που ήταν στον πάγκο της ομάδας. Έπεσαν κάποια αντικείμενα, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Τέλος καλό, όλα καλά. Μέχρι κάποια στιγμή, η εικόνα των οπαδών του Περιστερίου ήταν εξαιρετική, χωρίς ίχνος βίας. Στο τέλος του αγώνα, η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου. Εκεί χάθηκαν όλα και γκρεμίστηκαν».

 

Για το αν η διακοπή επηρέασε τον τρόπο επιστροφής στη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Έτσι και αλλιώς δεν προλαβαίναμε την τελευταία πτήση. Γυρίσαμε με το λεωφορείο, αλλά αφού κερδίσαμε, όλα καλά».

 

Για το ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα, υπογράμμισε: «Υπάρχει ο στόχος της έκτης θέσης, θα το κυνηγήσουμε όσο μπορούμε. Πρέπει να κερδίσουμε την Καβάλα και να κοιτάξουμε την τελευταία αγωνιστική το ματς στη Ρόδο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες».

 

Για το γεγονός ότι θα βρουν αντίπαλο τον πρώην προπονητή τους, Βαγγέλη Αλεξανδρή, είπε: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα το οποίο τα έχει αυτά. Είναι μικρός ο κόσμος του μπάσκετ».

 

Για τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Αγγέλου, ανέφερε: «Η εικόνα της ομάδας τα λέει όλα. Αργήσαμε λίγο να μπούμε στο κλίμα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, όλα λειτουργούσαν υπέρ μας. Κάναμε και τον κόσμο να έρθει κοντά και να απολαύσει τα παιχνίδια που κάναμε κυρίως στην έδρα μας».

 

Για το αν είναι ευχαριστημένος σε προσωπικό επίπεδο, τόνισε: «Είμαι περήφανος που κατάφερα να κάνω μια τόσο καλή χρονιά, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου. Μπήκε η ομάδα στη συνείδηση των Αρειανών φιλάθλων και αποδείξαμε ότι η ομάδα μπορεί να έχει μέλλον. Είναι τιμή μου που βρέθηκα να γράψω το όνομά μου στις τελευταίες σελίδες της παλαιότερης ιστορίας της ομάδας και ακόμα μεγαλύτερη τιμή που έγραψα το όνομά μου στις πρώτες σελίδες της μεταγενέστερης ιστορίας της».

 

Για το πότε σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, με δεδομένο ότι είναι 37 χρονών, επεσήμανε: «Η συνέπεια είναι αυτή που μετράει σε έναν επαγγελματία. Όσο δουλεύει και είναι σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να προσφέρει ανεξάρτητα από την ηλικία του. Το θέμα είναι να μπορώ να προσφέρω και αυτό πιστεύω ότι το κάνω. Δεν πρέπει να κοιτάμε την ταυτότητα των παικτών, αλλά το τι προσφέρουν».

 

Τέλος, για την παρουσία του κόσμου, είπε: «Νομίζω ότι ο κόσμος θα μας συμπαρασταθεί, αφού τελείωσε και το ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει και συσπείρωση, μετά την εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Ευκαιρία τώρα να έχουμε μια γλυκιά γεύση από ένα γεμάτο γήπεδο τώρα στο τέλος».

To Top