ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η φιλία του Παντελίδη με τον Δώνη, αλλά και η… προϊστορία τους (photo)

Τους Σάββα Παντελίδη και Γιώργο Δώνη τους συνδέει μία δυνατή φιλία, μία σχέση αλληλοεκτίμησης σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι δύο προπονητές θα τεθούν σήμερα αντίπαλοι, για 4η φορά στην καριέρα τους. Από την σεζόν 2012/13 συναντήθηκαν και πάλι φέτος, ήδη δύο φορές και αυτή θα είναι η τρίτη. Στις δύο που προηγήθηκαν την μία ο Σάββας Παντελίδης ήταν στον πάγκο του Αστέρα και στην άλλη, στον πάγκο του Άρη.

Ο Γιώργος Δώνης έχει μία νίκη, ενώ δύο ματς δεν ανέδειξαν νικητή. Οι τρεις αγώνες…

Η φιλική σχέση μεταξύ του Γιώργου Δώνη και του Σάββα Παντελίδη έγινε γνωστή μέσα από έναν δανεισμό και τις δηλώσεις του ενός για τον άλλον. Η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Γιώργου Δώνη και Σάββα Παντελίδης αποκαλύφθηκε μέσα από τις δηλώσεις και των δύο.

Αυτή δεν χτίστηκε μέσα από το εύρος των συγκρούσεών του καθώς είναι  μετρημένες στα δάχτυλα της μιας παλάμης οι φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι σε επίπεδο Superleague. Είναι εκείνη η πρεμιέρα της περιόδου 2012-13 όπου ο μεν Γιώργος Δώνης έκανε ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και ο δε Σάββας Παντελίδης βρισκόταν στον πάγκο του Πανθρακικού. Ο Δώνης χαμογέλασε μετά το 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας τον Αύγουστο του 2012, ο Παντελίδης είδε την τότε ομάδα του να μην ανταμείβεται για την εμφάνισή της. Η δεύτερη συνάντησή τους έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Τρίπολη, στο ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό.

Είναι παιδιά της ίδιας ποδοσφαιρικής γενιάς. Ο Δώνης γεννήθηκε το φθινόπωρο του ’68, ο Παντελίδης είναι μεγαλύτερος κατά περίπου 3½ χρόνια. Ποδοσφαιρικά, είχαν διαφορετικά πεδία δράσης. Ο Δώνης ανήκε στη σπουδαία ομάδα του Παναθηναϊκού της δεκαετίας του ’90, έκανε καριέρα στην Αγγλία, ενώ ο Παντελίδης σφυρηλατήθηκε στα γήπεδα χαμηλότερων κατηγοριών έως του μετρήσει 70+ συμμετοχές στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με τη φανέλα της Προοδευτικής.

Η καλή σχέση αλλά και η αμοιβαία εκτίμηση αποκαλύφθηκε μέσα από τον δανεισμό του Χρήστου Δώνη στον Ηρακλή, στο διάστημα όπου ο Σάββας Παντελίδης ήταν προπονητής των «κυανόλευκων». Διότι, ανεξάρτητα της ιδιότητας του προπονητή, ένας πατέρας πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος για την κρίση του, όταν πρόκειται για τον γιο του. Τότε, το 2017, ο Γιώργος Δώνης παρακίνησε τον γιο του Χρήστο να πάει στον Ηρακλή γιατί ήξερε ότι θα λειτουργήσει σε σωστό (ποδοσφαιρικά) περιβάλλον, έχοντας γνώση περί του τρόπου δουλειάς του Παντελίδη. Το αποτέλεσμα δικαίωσε και τους τρεις.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Σάββας Παντελίδης σε συνέντευξη που είχε δώσει στην ιστοσελίδα «arcadiasports» είχε αναφερθεί στον Δώνη και μέσα από τις δηλώσεις του φάνηκε ξανά η καλή σχέση μεταξύ των δύο προπονητών. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε επισημοποιηθεί η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. «Μαζί ήμασταν τις προάλλες και το συζητήσαμε. Το βρίσκω μεγάλο ρίσκο, είναι μεγάλο, του το είπα. Δεν είναι εύκολο να δεχθούν οι φίλαθλοι πως θα είναι μακριά από αυτό που έχουν συνηθίσει τα χρόνια. Καμία φορά όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, τους παίρνει όλους η μπάλα. Είναι όμως σημαντικό να βλέπει ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό από το μηδέν. Εξαρτάται επίσης και το τι θέματα θα έχει τη νέα χρονιά και αν θα έχουν κλείσει κάποια μέτωπα…. Θα είναι δύσκολο το έργο του. Πρέπει να βάλει λίγη πίεση βέβαια και να βάλει ψηλά τον πήχη. Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, είναι άξιος αρκετά, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του».

Τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν η σειρά του Γιώργου Δώνη να ανταποδώσει λέγοντας μεταξύ το 1-1 του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη… «παίζαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και απέναντι σ’ έναν προπονητή που προσωπικά θεωρώ είναι ο καλύτερος ολόκληρης της Superleague τα τελευταία δύο χρόνια». Άμεση ήταν και η απάντηση από τον Παντελίδη. «Έχει σημασία ο έπαινος. Μεγάλη σημασία το «ποιος» σε επαινεί. Μεγαλύτερη να το κάνει «φωναχτά», είχε πει.

To Top